Kako da kreirate savršeni radni kutak

by | March 19, 2021

Obezbediti radni kutak u domu na početku zaista može delovati kao izazov, posebno ukoliko živite u manjem stanu, pa je nemoguće da odvojite jednu prostoriju samo za rad. Činjenica je da sada sve veći broj ljudi radi upravo od kuće, pa je neophodno da makar neki kutak odvoje samo za obavljanje poslovnih obaveza.

Kako ništa nije nemoguće, a samo uz malo kreativnosti i pravih komada nameštaja, možete stvoriti svoj radni kutak iz snova, koji će biti pre svega praktičan, ali će vam i pomoći da se lepo organizujete i fokusirate na obavljanje radnih zadataka. Delimo sa vama u nastavku par korisnih saveta:

 

  • Odabir prave lokacije za radni kutak i pristup dnevnom svetlu – Odabir odgovarajuće lokacije za radni kutak je veoma važan, a poželjno je da ima pristup dnevnom svetlu, ili da bude pored balkonskih vrata. Ukoliko nemate mogućnost pristupa dnevnom svetlu, obavezno obezbedite neophodnu količinu veštačkog svetla.

 

  • Odabir boje za radni prostor – Kada govorimo o odabiru boja za radni prostor, u osnovi treba da budu neutralne boje, nijanse sive ili bež, koje će pružiti harmoniju u prostoru. Ukoliko više volite intenzivnije boje, savet je da budu prisutne u vidu detalja –  nijanse žute će motivisati na rad, narandžasta će vam dati energiju, a plava će vas umiriti.

 

  • Radni sto kao osnovni komad radnog prostora – Radni sto neizostavni je deo bilo kog radnog kutka, te je važno da odaberete onaj koji odgovara vašim potrebama. Kompjuter sto LEO, u opak belom dezenu, sa funkcionalnim sistemom fioka, donosi sve neophodno za besprekornu organizaciju radnog prostora.

 

Ukoliko želite dodatnu uštedu prostora, u tome će vam pomoći kompjuter sto ARHIMED, u kombinaciji dekora sivog hrasta i crnog drveta, budući da je baziran na savremenom dizajnu koji se zasniva na konceptu dobro organizovanih malih prostora. Sastoji se od radne površine stola i podesivog elementa koji se može montirati pod uglom od 90 i 180 stepeni i idealno će poslužiti za sortiranje dokumenata i važnih stvari, jer poseduje tri praktične fioke i otvoreni deo sa policom.

Površinu za radni prostor možete lepo iskoristiti orijentacijom radnog stola prema zidu, što je posebno praktično za manje prostorije, a pruža i mogućnost dodavanja elemenata za odlaganje, poput zidnih polica ili komoda. Ukoliko imate više prostora na raspolaganju, pozicija stola može biti takva da su vam leđa okrenuta ka zidu, što će obezbediti nešto komforniji kutak za rad.

 

  • Police i komode za bolju organizaciju – Praktičnosti omogućava urednost, a police i komode će radni prostor učiniti još komfornijim. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu police MAURO, BUKI ili komode CHELSEA, koje su sjajan dodatak kompjuter stolu ELAN, u kombinaciji sivog hrasta i belog lak dezena. Njegove police u zatvorenom pregradnom delu i praktična fioka donose dovoljno prostora za odlaganje knjiga i najrazličitijih predmeta neophodnih za nesmetani rad, i savršeno se uklapaju uz svaki moderan ambijent.

 

  • Odabir odgovarajuće radne stolice – Na kraju, ali ne i najmanje važno, jeste odabrati i odgovarajuću radnu stolicu, a kancelarijska stolica NF-905 pružiće vam svu neophodnu udobnost i istovremeno učiniti vaš radni kutak modernim i privlačnim.

 

Ovo su neki osnovni koraci i saveti ukoliko se upustite u kreiranje radnog kutka u vašem domu. Naravno, nikada nisu na odmet dodatni detalji i dekoracija po vašem ukusu, kako bi vam taj kutak bio što prijatniji za rad i doveo do sjajnih rezultata.