Konačno se poigrajte bojama

by | 13 novembra, 2021

Prvo što zaokupi vašu pažnju kad kročite u neki dom svakako su boje. Dok neki igraju na sigurno i opredeljuju se za bele i zidove u neutralnim tonovima, neki smatraju da je to isuviše monotono, pa čak i prevaziđeno.

Naime, ljubitelji retro stila, vintidža, eklektike, pa čak i romantičnog izraza, gotovo nikada se ne opredeljuju za belu i bež boju, već su pre za snažan kolorit, razne kombinacije boja, koje će na interesantan način istaći ostale elemente u prostoru.

Premda su zidovi u jakim bojama stvar kojoj treba pristupiti sa velikom dozom opreza, nema sumnje da razne kombinacije boja u enterijeru i te kako mogu da izgledaju dobro. Na primer, tirkizna i žuta, ružičasta i crna, siva i žuta, maslinasta i nežna roza… Kombinacija je mnogo, samo je pitanje koju odabrati i kako je primeniti u datom prostoru. U slučaju da razmišljate o preuređenju doma, ovih nekoliko ideja bi vas moglo podstaći na eksperimentisanje…

Spoj roza boje i neobične nijanse plave učiniće prostor elegantnim i prozračnim

Kombinacija od koje mnoge zaziru, a zaista nema razloga za tako nešto. Zelena i narandžasta su dobar izbor posebno ako želite da svom domu date retro pečat.

Sa žutom mogu da se kombinuju baš sve boje, u ovom slučaju tamnozeleni zidovi dali su jak, ali poželjan kontrast.

U ovom prostoru gospodare boje jeseni. Od žute, preko narandžaste, oker, tamnocrvene i zelene – kombinacijama koje vidimo u prirodi nemamo šta da zamerimo.

Smelo, ali izvrsno. Spoj plave, ružičaste i žute za enterijer o kojem će se pričati. Ako ste kojim slučajem našli stare komade nameštaja, eto sjajne prilike da ih preobrazite u upečatljive komade koje sigurno nećete naći u salonima nameštaja.

Siva je beživotna? Jeste, ali zato predstavlja sjajnu kulisu za koloritne akcente, posebno u žutoj boji. 

Poigravanje bojama nije ograničeno samo na dnevni boravak i spavaću sobu. I kuhinja će izaći iz stereotipa, ako se odvažite da upotrebite na primer žutu i mint zelenu. Na svu sreću, pločasti materijal od kojeg se izrađuje dostupan je u raznim bojama.

Ne, nismo zaboravili na kombinaciju ljubičaste i zelene, koja je prethodnih decenija bila najučestalija kod onih koji vole ambijente upečatljivog kolorita. Ovog puta smo je primenili u kupatilu i nismo pogrešili.

 
gettyimages

Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.