KUĆICA ZA VAŠU MALU PRINCEZU

by | June 27, 2022
kucica za devojcice

Kada uređujete dečju sobu pre svega budite maštoviti, ali i razgovarajte sa detetom o tome kakav ambijent želi. Većina devojčica će vam reći da želi u svojoj sobi kućicu, bilo u vidu kreveta, police ili dekora. Pogledajte naše predloge za uređenje i ispunite svojoj princezi želju.

KREVET U KUĆICI

Ovde vidimo kako su se roditelji dosetili da svojoj princezi naprave kuću u okviru koje je postavljen krevet. Jeste da vam za ovaj projekat treba vremena, ali ne i nekog specijalnog alata. Prvo izmerite krevet da biste znali kojih dimenzija treba da je kućica. Potom se od pločastog materijala isecaju delovi – isecanje po zadatim dimenzijama rade mnoge prodavnice. Dopustite vlasnici sobe da izabere boju kojom ćete obojiti sve segmente, a potom sledi sastavljanje delova pomoću vijaka. Bilo bi dobro da ulgovi budu ojačani ugaonicima.

decji krevet

decji krevet

 

KUĆA KAO REGAL ILI ZIDNA POLICA

Na fotografijama su prikazane police u obliku kuće, a ovaj jednostavni arhetipski oblik vrlo lako možete i sami napraviti. Naravno, ne zaboravite da ostavite otvore za vrata i prozore, ili da dekorativnim tapetama ukrasite leđa police. Izgledaće mnogo atraktivnije.

polica za decju sobu

polica za decju sobu

polica za decju sobu

polica za decju sobu

 

AMSTERDAM ORMAR

Sigurni smo da vaše damice već sada poseduju zadivljujuću kolekciju garderobe koju negde treba odložiti. Budite maštoviti i izradite orman u duhu amsterdamskih kućica. Ukoliko u dečjoj sobi orman već postoji, promenite samo front, a na korpus ormana dodajte “nadogradnju” u vidu krova.

orman za decju sobu

decja soba

KUĆA U GARDEROBERU

Ako vam izrada nameštaja za devojčicinu sobu tek predstoji, a ona silno želi da kućica bude motiv, možete to izvesti i na veoma neobičan način, tako što će otvoreni segment u okviru garderobera biti ovakav kao na fotografiji.

orman za decju sobu

 

NAJJEDNOSTAVNIJI PRISTUP

Ako su vam prethodni predlozi isuviše zahtevni, uvek možete da posegnete za dekorativnim tapetama ili veselim bojama, pa da dekorišete zid iscrtavajući kućice. Takođe, imate i opciju upotrebe boje za školske table kojom ćete kreirati površinu po kojoj može da se piše i crta kredom.

dekoracija decje sobe

dekoracija decje sobe

dekoracija decje sobe

dekoracija decje sobe

uvodna fotografija: Möller, Cecilia / living4media / Profimedia