Kućna teretana: Kako da je dizajnirate u sklopu dnevne sobe?

by | March 30, 2023
Kućna teretana

Bez obzira što nemate odvojenu prostoriju, kućna teretana može da se dizajnira i u okviru vaše dnevne sobe, a da ne zauzima mnogo prostora. Otkrivamo vam kako.

Kućna teretana: Kako da je dizajnirate u sklopu dnevne sobe?

Oprema za trening za uređenje enterijera

Arhitekte i dizajneri sve više gledaju na kućnu teretanu kao na neophodnu stvar umesto kao na luksuz. Zato ne brinite ako nemate posebnu prostoriju za vašu kućnu teretanu. Traka za trčanje, kućni bicikl i tegovi su sami po sebi dekoracija za dnevnu sobu ili čak spavaću sobu.

Postavite ih u ugao prostorije naspram televizora ali vodite računa da ne ometaju funkcionalnost prostorije. Ako postavite opremu za trening u teretanu, sigurno ćete izazvati pažnju među prijateljima. Osim toga, vrlo je praktično što vam se sve nalazi na dohvat ruke i ne morate da sklanjate opremu kada zavšite sa treningom.

Nema potrebe da vaše tegove, flašicu za vodu i vijaču sklanjate po strani u ormar. Vrlo lepo izgledaju kada se uredno poslože u vašem kutku za opuštanje.

Kućna teretana: mekani podovi

Umesto drvenih podova, koji se grebe i odzvanja, posebno tokom vežbanja, postavite mekani pod ili strunjaču. Ona može biti deo vaše dekoracije koju nećete ni sklanjati nakon završenog treninga. Na primer, fotografi postavljaju fotoaparate i svoje radove kao deo dekoracije. Zašto vi ne biste uredili svoj prostor u skladu sa svojim interesovanjima?

Rešenje za kućnu teretanu u malom prostoru

Ukoliko je vaša dnevna soba mala – postoji rešenje. Možete postaviti zidne nosače i police na koje ćete odložiti svoju opremu za trening. Maksimalno ćete uštedeti na prostoru, sve će vam biti na dohvat ruke, a uz sve to – vrlo je privlačno i autentično.

Pospremanje nakon kućnog treninga ume biti naporno i oduzima vreme. Na ovaj način ćete ulepšati vašu dnevnu sobu u upečatljivom stilu i pritom ćete uštedeti na vremenu.


Miljana Momirović

Ninoon/GettyImagesPlus