14.05.2018 Enterijer

Lako do svetlijeg prostora

Nemaju svi stanovi i prostorije dovoljno prirodne svetlosti, ali postoje trikovi u uređenju enterijera koji mogu vam mogu pomoći da stvorite prijatan i svetao ambijent bez rušenja zidova ili proširivanja prozora. Tajna se krije u jednostavnim optičkim iluzijama koje će učiniti da prostorija izgleda svetlije.

Kako do svetlijeg doma?

Najlogičnije rešenje bilo bi dodati rasvetu koja će ulepšati dom, ali tako ćete prevideti neka jednostavnija i ekonomičnija rešenja koja će vam pomoći da kreirate svetliji prostor. Ako baš mislite da bi jedno promena rasvetnog tela bila rešenje, to još uvek ne znači da morate da kupujete nov luster ili da preduzimate spuštanje plafona i postavljanje ugradne rasvete. Zašto prvo ne probate da popravite stvar stonim ili podnim lampama? Naravno, vodite računa da se stilom i vrstom materijala uklapa sa lusterom.

PROČITAJTE I… Magija ogledala
Zamenite sijalice onima s najvećom preporučenom snagom te redovno održavate lustere čistima i automatski ćete prostoriju učiniti mnogo svetlijom. Ako imate ugradnu rasvetu, zamenom običnih LED sijalicama i vaš račun za struju biće dosta manji.
Preporučujemo vam LED sijalice iz programa WEISS Light, prve srve srpske farbrike sijalica. Po pravilu, one traju između 20.000 – 35.000 sati, iako iskustvo pokazuje da njihovo trajanje moze ići i do 50.000 sati. U poređenju sa štedljivim, fluorescentnim sijalicama, to je najmanje tri puta duži rok trajanja, dok je u poređenju sa klasičnom sijalicom vek trajanja i do 25 puta duži.
Ako imate problema s nedovoljno svetlosti, a pritom je i vaš stan manje kvadrature, boja zidova može da odigra važnu ulogu. Umesto zagasitih boja, pa čak i onih vedrijih, uvek je bolje odabrati belu koja vizuelno otvara prostor i čini ga svetlijim. Ako se bojite da će to doprineti sterilnosti prostora, uvek možete dekorisati zidove raznim slikama, grafikama, posterima, ali ni tu ne preterujte. Mali prostori lako mogu da postanu prenatrpani i haotični upravo zbog previše detalja.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs
još iz kategorije