Letnje kombinacije boja za svežinu doma

by | June 10, 2022

Leto je sezona koja je bojama posebno zanimljiva, pa ćemo se potruditi da vam pokažemo kako da u vašem domu primenite neke od letnjih kombinacija boja, koje su inspirisane prirodom. Ove boje često asociraju na lepe uspomene sa odmora, nekog putovanja i unose u vaš dom posebnu energiju.

Boje na sjajan način mogu osvežiti izgled vašeg doma, a možete ih uvesti kroz dekoraciju, boju zidova, staze i tepihe ili komade nameštaja. Budite sigurni da će i najmanje promene u životnom prostoru biti dovoljne su da osetite svežu energiju.

Tirkizna boja, koja u sebi nosi idealni balans zelene i plave, sjajan je odabir za letnje dane. Ona budi osećaj spokoja, a kako je svetla i energična, utiče i na osećaj radosti i razigranosti, pa se izdvaja kao idealna hladna letnja boja. Tirkizno plava unosi kreativnost u domove, pa je možete koristiti u ambijentima gde vam je izuzetno važna inspiracija i motivacija.

Tirkiznu boju možete koristiti kroz dekoraciju u spavaćoj sobi da stvorite spokojnu i opuštenu atmosferu, a bilo bi sjajno da se odlučite za vazu ili svećnjak u tirkiznoj boji. Kako se tirkizna odlično uklapa u kombinacijama sa belim tonovima, komoda KENT u dekoru belog hrasta bi bila odlična podloga uz koju možete dodavati tirkizne detalje. Ukoliko biste se odlučili za ovu komodu, možda je važno da znate da je njen upotrebni prostor izuzetno prostran, pa sve one stvari koje niste mogli da razvrstate i smestite u neki od postojećih ormara, možete rasporediti u njene tri praktične fioke i tri zatvorena pregradna dela.

Boja breskve je boja optimizma i smirenosti i zato predstavlja savršen letnji izbor u vašem domu. Donosi opuštenu, umirujuću atmosferu i univerzalno je prihvaćena boja za enterijere. Sjajna je i da njom osvežite hodnik ili predsoblje, koje će vam poželeti toplu dobrodošlicu svaki put kada uđete u dom.

Boju breskve u ambijentu možete koristiti u kombinaciji sa belom lak folijom predsoblja COMO1k1f i predsoblja COMO KOM za stvaranje savršenog spokojnog ambijenta. Ova boja takođe dozvoljava kombinaciju sa drvo dekorom, i zato nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za praktični COMO čiviluk u dekoru sivog hrasta.

Kombinacija sive i plave boje stvara umirujuću atmosferu, koja je neophodna u letnjim danima. Siva boja je neutralna, te joj je jedna od osnovnih uloga da u prostor unosi balans, dok nijansa ledeno plave daje mir i hladnoću.  Kada se spoje, stvaraju suptilne i umirujuće enterijere koji su idealni za vruće letnje dane.

Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da smirujuće boje sobe naglasite šarenom tapetom letnjih boja i motiva. Iako akcentna, ova tapeta je zapravo odlična podloga elegantnog ambijenta hladnih tonova, a svedeni dizajn ležaja OSTIN u sivom štofu sjajno će se uklopiti u ambijent. Ležaj OSTIN pravi je primer modernog nameštaja, a uz to i veoma praktičan.

Ukoliko imate želju da napravite neke promene u svom domu, ne oklevajte previše. Čak i da se odlučite za sitne dekorativne detalje u bojama, promena će biti vidljiva i sasvim sigurno će vam prijati. Mi smo vam dali predlog samo nekih boja i nijansi, a vi budite kreativni i odlučite se za one koje bi se najbolje uklopile u ambijente vašeg doma. Leto je uskoro tu, boje ga vole, pa zašto i vi ne biste voleli boje?