Maksimalizam u enterijeru: 5 saveta za odvažno uređenje doma

by | July 10, 2023
maksimalizam u enterijeru

Ukoliko želite da harmoničnim prikazima unesete radost u vaš dom, maksimalizam u enterijeru pružiće vam odvažni dodir za transformaciju svake prostorije.

Maksimalizam u enterijeru: 5 saveta za odvažno uređenje doma

Počnite sa tapetama

Odlična polazna tačka za maksimalizam u enterijeru je dodavanje tapeta. Takav detalj će imati najveći uticaj u svakoj prostoriji. Koristite omiljenu boju kao osnovu za šemu dizajna, nanesite više uzoraka i boja i uparite sve sa cvetnim i botaničkim printovima na tkaninama i dekorativnim predmetima.

Radost u maksimalističkim prostorijama u domu je često u kombinaciji ili uparivanju printova. Ako želite da postignete istinski interijer u ovakvom stilu, izbegavajte uređenje samo jednog zida sa elementima maksimalizma jer će izgledati polovično. Umesto toga, prigrlite šare u celoj prostoriji.

Maksimalizam u enterijeru: Izaberite kolekciju

Maksimalistički dodir u prostoru nisu samo tapete. Razmislite o postavljanju dekorativnih predmeta u sličnom stilu. Grupišite keramičku dekoraciju, umetnička dela ili stakleno posuđe za uređenje čitave prostorije. Na taj način će sve izgledati usklađeno, a ne pretrpano.

Ne zanemarite male prostorije

Ako prvi put dekorišete prostor u maksimalističkom stilu, razmislite o tome da počnete u prelaznim prostorijama. Hodnici i kupatila su fantastičan prostor u kojima možete eksperimentisati. To će omogućiti da se osećate manje pod pritiskom i da proverite da li vam ovakav stil uređenja prija.

Izaberite jednu šemu boja

Kada kombinujete različite boje i printove, važno je da ih uskladite kako prostorija ne bi delovala neuredno. Uverite se da vaš dom izgleda sofisticirano i prefinjeno tako što ćete ograničiti paletu boja. Osim toga, držite se srednjih tonova, svetlih ili pastelnih boja. Takvo uređenje garantuje moderan maksimalistički enterijer.

Maksimalizam u enterijeru: Harmonično usklađivanje

Tretirajte svoj dom kao celinu, stvorite impresivno utočište sa zajedničkom kombinacijom šara u vašem domu. Unesite kohezivan i promišljen osećaj u svoj maksimalistički enterijer sa šemom ponavljanja, bilo da su to pruge ili cvetni  printovi. Harmonija tapeta i tekstila iz iste stilske porodice u celom domu stvoriće osećaj bliskosti i usklađenosti.

 

Miljana Momirović

Download it/GettyImagesPlus