Male police za velike promene u enterijeru

by | January 28, 2022

Iako ne spadaju u najbitniji nameštaj u dnevnom boravku, mali komadi nameštaja su izuzetno privlačni, ali i praktični jer mogu poslužiti za odlaganje i izlaganje omiljenih sitnica ili stvari. Jedno od takvih rešenja, koje ne zahteva ni veliki budžet, ni napor pri postavljanju, a potpuno menja atmosferu u prostoru, jesu otvorene i zidne police malih dimenzija.

Savet je da dekor police uskladite sa dekorom ostalog nameštaja, a za koloritno razvedravanje ambijenta koristite dekoraciju svetlijih tonova.

Izuzetno praktično i dekorativno rešenje za uređenje modernih ambijenata doma, koje može da upotpuni prazninu na zidu iznad TV police, ukoliko je potrebno, je zidna polica VKS-80029V. Konstrukcija police sastoji se od dva metalna nosača u obliku trougla, na kojima su raspoređene tri police od iverice. Ova polica prvenstveno ima estetsku funkciju, ali u sobama manje kvadrature može da se iskoristi i za mini biblioteku.

Možete kombinovati i dve manje police,  poput zidne police VKS-80027M i zidne police VKS-80029M, ili kombinaciju zidne police VKS-80053 sa zidnom policom VKS-80054. Najbolje je da ih postavite dijagonalno, pojačavajući tako dinamiku prostora. Ukoliko želite još dinamičniji ambijent, savet je da se drvo dekor polica kombinuje sa nameštajem u beloj boji, pa tako iznad bele komode DUERO 3K2F postavite zidnu policu VKS-80043 i zidnu policu VKS-80049.

Velika prednost zidnih polica je i što za odlaganje koristite površinu zida, a ne poda, pa su odličan izbor za male prostore jer ih ne zatvaraju. Pored zidnih i otvorene police su veoma praktične za istovremeno odlaganje i dekorisanje. One su još lakše za postavljanje i premeštanje, kada god poželite promenu u prostoru. Možete birati vertikalnu policu, poput otvorene police VKS-80030, ili horizontalnu policu, poput otvorene police VKS-80059.

Klub sto VKCT-50091 je takođe mali komad nameštaja koji je veoma funkcionalan i koji se može koristiti i za odlaganje sitnica. Savet je da ga postavite uz bočnu stranu kreveta ili pored ugaone garniture u dnevnoj sobi, a savršen je i za dečiju ili spavaću sobu.

Ljubiteljima svetlih prostora i minimalizma sigurno će se dopasti bela otvorena polica SIDER-1. Dizajneri enterijera Forma Ideale ističu da je ovim policama idealno mesto uz bočne strane ležaja ili garniture. Tako je njihova uloga za odlaganje i izlaganje dopunjena još jednom, jer gornju ploču možete da koristite kao mali sto.

Ukoliko ipak radije birate skandinavski stil dopašće vam se otvorena polica VKS-80055 i otvorena polica VKS-80056 u kombinaciji belog i natur drvo dekora, sa puno prostora za izlaganje koji je organizovan na tri, odnosno četiri police.

Nadamo se da smo vam pomogli u odabiru idealne police za vaš dom. One su svakako komadi nameštaja koji se sjajno uklapaju u ambijente, lako im se menja namena i pozicija, a bitno utiču na kreiranje željene atmosfere prostora. Izaberite idealnu policu i ulepšajte svoj dom.