MODERAN STAN SA NAJLEPŠOM DEČJOM SOBOM

by | 5 maja, 2022
porodični stan dečja soba

Pred dizajnerima Belik studija našao se zadatak da osmisle enterijer stana za jedan modran par sa detetom. Radi se o površini od 70 kvadrata. Nakon više predloga koji su dizajneri dali, čini se da su se vlasnici odlučili za najoptimalnije rešenje, koje se sastoji od ulaznog hodnika, kuhinje-dnevnog boravka, spavaće i dečje sobe, kupatila, toaleta i garderobera.

porodični stan

Kuhinja je mala, ali ima sve što je potrebno da gostoljubivi domaćini pripreme svoja omiljena jela i ukusne poslastice za goste. Kao što se vidi na slici, organizovana je u slobo U. S desne strane postasvljen je ugradni frižider, rernu i mikrotalasnu. Nadalje se nalazi sudoper s radnom površinom i ugradni šporet. S leve strane nalazi se kompaktni šank gde se može doručkovati ili se koristi kao dodatna radna površina.

porodični stan

Otvoreni prostor se pokazao laganim, prostranim i funkcionalnim – upravo onakvim kakvim su ga vlasnici želeli. Prostora za dnevnu rutinu i opuštanje ima dovoljno, a što je najvažnije, sve se to odvija u skladnom i inspirativnom prostoru.

porodični stan

porodični stan

U hodniku je postavljen minimalistički konzolni ormarić u koji se mogu sakriti razne sitnice, ogledalo za proveru da li su garderoba i šminka u redu, pre izlaska iz stana, i mali puf za lakše obuvanje.

porodični stan

porodični stan

porodični stan

Dnevni boravak je delimično vidljiv iz hodnika. Nema pragova i nepotrebnih vrata, što stvara osćaj prostranosti i ne ometa slobodno kretanje po stanu. Opremljen je jednostavno – ugaonom garniturom koja se rasklapa i po potrebi služi kad neko od gostiju ostane da prespava, kao i interesantnom konzolnom komodicom iznad koga je postavljen TV.

porodični stan

porodični stan

porodični stan

Ovaj projekt predviđa dva kupatila: gostinsko i glavno. Površina kupatila za goste je nešto više od 3 kvadrata. Na ulazu je moderna vodovodna instalacija s higijenskim tušem i malim umivaonikom. Dizajn kupatila je minimalistički, za pod i deo zidova korištena je keramika u toploj boji. Rasvetu čine dve ugrađene plafonske svetiljke, uz dodatno osvetljenje pored ogledala.

Glavno kupatlo ima postavljenu kadu, za trenutke opuštanja, ali tu je i fiksirani tuš, ukoliko se higijena obavlja u žurbi. Kako bi se očuvao red u prostoriji, postavljena je panelna pregrada koja sprečava prskanje vode po podu prilikom tuširanja.

Iako je reč o krajnje modernom porodičnom domu, u kojem je svaki potez promišljen,  a sve u cilju kreiranja modernog i funkcionalnog prostora, u dečjoj sobi je proradila mašta dizajnera. Kutak za devojčicu je dinamičan, razigran i originalan. U njemu se našao krevet u formi kućice, radni sto sa narandžastom policom iznad, kao i ormani rađeni po meri. Osim toga, tu su švedske lestve za vežbanje, a sve to je začinjeno tapetom rađenom po nacrtu dizajnera.

porodični stan

porodični stan dečja soba

porodični stan dečja soba

Vizualizacija: Taras Belik
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.