17.05.2018 Moderno

Štampani beton – ideja za dekoraciju

Štampani – dekorativni beton je jedno od novih tehnoloških dostignuća i predstavlja idealno i priuštivo rešenje za popločavanje dvorišta, izradu trotoara, bašti, parkova, terasa, dvorišnih ulaza, parkinga,  oblaganja zidova, zgrada, bazena, hotela, garaža i svih ostalih prilaza i prolaza.

Odlikuje se izuzetnom čvrstoćom, u osnovi je to dvofrakcijski beton. U zavisnosti od potrebe u proseku je debljine 8cm za pešačku zonu, a za zonu po kojoj se kreću automobili debljina je oko 10cm. Beton je ojačan armaturnom mrežom u koji se dodaju polipropilenska vlakna.

phoca_thumb_l_stampani_beton_38

Štampani beton se razlikuje od klasičnog zbog lepe teksture koja podseća na kamen. Tehnologija obuhvata proces dodavanja teksture i boje betonu čineći ga da liči na kamen, ciglu, kaldrmu, mermer, drvo i mnoge druge materijale koji se nalaze u prirodi. Ovaj neograničen niz mogućnosti kombinovan sa velikom izdržljivošću i nižom cenom od prirodnih materijala čini štampani beton jednostavnim izborom za novu izgradnju i renoviranje objekata. On se izrađuje izlivanjem svežeg betona na koji se dodaju specijalne boje za štampani beton i u svežem stanju se sjedinjuju. U određenom trenutku postavljaju se kalupi koji ostavljaju otisak po unapred utvrđenom projektu.

POGLEDAJTE I… Dekorativna čipka od betona

Štampani beton je zaštićen posebnom vrstom bezbojnog laka otpornim na vremenske uslove.

Jedna od velikih prednosti je da se štampani beton može postaviti na stari beton. Ukoliko se postavlja na zemlju potrebno je pripremiti zemljište i naneti tampon sloj šljunka u debljini oko 20cm. Štampani beton je dugotrajno i kvalitetno rešenje za vas prostor zbog posebne i jedinstvene obrade samih ivica i krajeva štampanog betona specijalnom vrstom alata ne dozvoljavajući mu brzo krzanje i krunjenje.

_1373030555_ec6b_c

Štampani beton može biti postavljen i na zid specijalnom tin-set metodom koja sjedinjuje izgled horizontalne i vertikalne površine istim materijalom.

Dugovečniji je u odnosu na druge podne sisteme i ne može se oštetiti. Boje koje se koriste za spoljašnju upotrebu su unapređene dodavanjem UV inhibitora i drugih sastojaka koji čine ove boje postojanim i trajnim. Nema pucanja usled mraza i promene klimatskih uslova. Ostaje nepromenjen u rasponu od -40°C do +80°C. Ostaje nepromenjen i pod teretom kamiona od 40t.

PROČITAJTE I… Glamurozni betonski zid

phoca_thumb_l_stampani_beton_15
Sa kvalitetnim komponentama koje se koriste u izradi dekorativnog betona nema pukotina, nicanja biljaka i izbočina usled sleganja tla. Kalupi za izlivanje dekorativnog betona oslikavaju reljef prirodnog kamena, kaldrme, cigle, mermera ili drveta. Širok spektar boja dekorativnog betona može da zadovolji i najzahtevniji ukus.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije