NAJLEPŠI STAN ZA MLADI PAR – MODERNO, UDOBNO, TRENDI

by | July 19, 2022
uredjenje i opremanje stana

Moderan, atraktivan, elegantan, skladan, opuštajući – ove epitete bismo komotno mogli da upotrebimo opisujući životni prostor dvoje mladih ljudi koji su, iako poprilično upućeni u dizajnerske trendove, uređenje ipak prepustili profesionalcima iz studija Svoya.

Arhitekte iz ovog studija su tako kreirali komforan prostor sa maksimalno skrivenim sistemima za skladištenje što je bila glavna želja vlasnika. Ukupna kvadratura stana obuhvata prostor hodnika, dnevne i noćne zone, dok je jedino kupatilo izolovana prostorija. Osim prostornog plana, jedinstvenu celinu ovog stana potvrđuje i dizajn koji se ogleda u jednostavnom, ali efektnom odabiru materijalizacije.

Fokus je na drvetu kao prirodnom materijalu koji je ambijent učinio toplijim, ali dodavanjem bakarnih elemenata i rasvete, ovaj efekat je dobio i svoju elegantnu notu. Po ulasku, s jedne strane se nalazi ugradni ormar, dok je sa leve strane formirana mala, ali prostrana kuhinja. U skladu s načinom života vlasnika koji radije posućuju restorane u okviru kompleksa, nego što pripremaju hranu, ona je organizovana kao kompaktna i u skladu sa dnevnom sobom.

Uz zid su postavljeni elementi u kojima se nalaze ugradni aparati (frižider, rerna, aparat za kafu, veš-mašina) i ormarići za skladištenje namernica. U okviru kuhinjskog ostrva nalazi se sudopera i ploča za kuvanje sa aspiratorom, a konzolna drvena ploča uz koju se nalaze dve stolice menja trpezariju.

Dnevni boravak i spavaću sobu razdvaja jedan pregradni zid sa prolazima sa obe strane, tako da je zadržan zajednički prostor, kao i neprekinuti niz prozora koji su odgovorni za lepo osvetljen prostor. Ovaj pregradni zid je poslužio za postavljanje TV-a sa obe strane.

U dnevnom boravku glavni element predstavlja udobna garnitura tapacirana sivom plišanom tkaninom, a uz nju su se savršeno uklopili tepih i odabrane draperije. Detalji su svedeni na minimum, ali je pažnja bila usmerena na odabir zanimljive rasvete poput lampe u obliku prstena.

Na istim osnovama dizajna uređena je i spavaća soba. Kako bi bila što udobnija, uz jedan od zidova postavljeni su elementi tapacirani plišanim materijalom. Model kreveta koji je odabran ima u svom sklopu naslon koji je takođe od plišanog materijala, ali u nešto tamnijoj nijansi. Odabrani noćni stočić i visilica su elegantni modeli sa sjajnim završnim obradama.

Preciznost u izradi i dizajnu ogleda se i u formiranju garderobera čiji su frontovi uklopljeni do te mere da je teško pretpostaviti da se nešto krije iza njih. Na prolazu ka dnevnom boravku nalazi se ogledalo zaobljenih ivica, kao veoma upečatljiv detalj.

Kupatilo je vrlo prostrano tako da je bilo izvodljivo organizovati veliku tuš-kabnu. Dizajn je vrlo ujednačen usled odabira neutralnih pločica velikih dimenzija, a crni detalji su ti koji unose dinamiku. Iznad konzolne komode sa ugradnim umivaonikom nalazi se moderno ogledalo istaknutog okvira.