Dodajte trpezariji svoj lični pečat

by | June 18, 2021

Kada dođe na red sređivanje enterijera trpezarije, jako je važno da se osmisli najbolje rešenje koje će zadovoljiti i funkcionalni i estetski kiterijum. Zbog užurbanog načina života smo pomalo zaboravili na ovu prostoriju i porodična okupljanja u njoj, i okrenuli  se kioscima brze hrane i restoranima. Međutim, sada je pravo vreme da se to promeni. Novi enterijer trpezarije doneće i novu energiju, koja će vas mamiti da sve više vremena provodite u njoj. Bilo da je vaša trpezarija (video) zasebna prostorija ili uklopljena u kuhinju ili dnevnu sobu, ovde možete pronći prave savete kako da je uredite da bude lepa, ali i praktična.

Ukoliko posedujete veliku kvadraturu doma i možete sebi da priuštite da jednu prostoriju posvetite isključivo trpezariji, to će biti najbolje rešenje. Ambijent može popuniti i svakako ulepšati trpezarijski sto TOLEDO, u kombinaciji opak bele i crne, sa pločom od kaljenog stakla, koji monohromatskom kombinacijom doprinosi eleganciji. Tapacirane trpezarijske stolice G604 minimalističkom ambijentu obezbediće osećaj udobnosti, a njihova ljubičasta boja uneće dinamiku u monohromatski ambijent.

Pored stola i stolica, svakako ostaje mesta i za nameštaj koji služi za odlaganje, a najbolje je da ubacite onaj koji će se estetski uklopiti u ambijent. Komoda ENZO, iz istoimene kolekcije, zbog svojih dimenzija garantuje da ćete spakovati sve što vam je potrebno, dok dizajn podržava moderan stil uređenja. Za dekoraciju možete iskoristiti gornju površinu komode, kao i njenu otvorenu policu.

Uz ovakav nameštaj je najbolje koristiti svedenu dekoraciju, a odlična ideja jeste da iznad komode postavite dva ogledala, veće i manje, čije će se reflektujuće površine odlično uklopiti uz belu lak foliju.

Ukoliko vam je ipak potrebno još nameštaja koji će služiti odlaganju različitih sitnica, tu je i vitrina ENZO 2K VS1 125, koja će se odlično uklopiti uz ENZO komodu. Ona ne zauzima veliku površinu, a zahvaljujući vertikalnom sistemu odlaganja obezbeđuje dovoljno mesta.

Ukoliko kuhinja i trpezarija dele isti prostor, nameštaj bi, osim po boji, trebalo uklopiti i stilski.

Iz tog razloga, kuhinju, poput kuhinje MILENA, u opak belom dezenu sa belom lak folijom, treba kombinovati sa trpezarijskim stolom CREMONA TS 155×90, koji predstavlja spoj klasičnog i savremenog. Široki asortiman stolica omogućava da izaberete baš one po vašem ukusu, a u ovom slučaju, predlog je da u uži izbor uđu stolice NF-901A, koje se uklapaju uz moderan stil, kao i bele drvene trpezarijske stolice G504.

Kako je i ovaj ambijent monohromatski, boju možete uneti kroz dekoraciju. Ukoliko želite da unesete vedrinu u prostor, za to će se pobrinuti žuta, a dodatno ga možete oplemeniti i biljkama. Prednost zajedničkog prostora trpezarije i kuhinje upravo je u funkcionalnosti, tako da sto može biti dodatna radna površina, ili na njega možete postaviti bokal sa vodom, voće i kolače.

Česta je i kombinacija dnevnog boravka i trpezarije, gde je potrebno dekor stola uklopiti sa dekorom nameštaja u dnevnoj sobi. Pravi izbor je drvo dekor i artisan hrast, a uz sistem elemenata LAZIO dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da uklopite trpezarijski sto OSCAR TS, koji zadovoljava sve estetske i funkcionalne zahteve. Uz ovu kombinaciju odličan dodatak su i stolice KRIS, a njihova zelena boja, koja se uklapa u industrijski stil, daće ambijentu notu avangarde.