Kako stilizovati sivu sofu? Otkrivamo 10 jednostavnih, a efektnih načina!

by | February 11, 2023
kako stilizovati sivu sofu

Otkrivamo vam načine kako stilizovati sivu sofu tako da vam dnevni boravak ne bude monoton i prazan.

Sive sofe mogu biti loše ocenjene jer su monotone i blage, ali to zapravo zaista nije slučaj. Umesto da budu dosadan dodatak vašoj dnevnoj sobi , sive sofe mogu poboljšati njen stil i ceo postojeći nameštaj. Ove sofe mogu biti prijatne i privlačne, ili pak mogu pružiti paletu boja za smele dodatke za sedenje. One mogu doneti suptilan stil, a mogu ponosno stajati i same.

Kako stilizovati sivu sofu?

Svet sivih sofa je uzbudljiviji nego što mislite – nastavite da čitate tekst da biste pogledali naših 10 omiljenih ideja za nadogradnju sive sofe u dnevnoj sobi.

Članak se nastavlja posle reklama

Pozovite drvo u pomoć

Za prizeman i neutralan izgled, uparite sivu sofu sa drvenim nameštajem, kao što su bočni stolovi i stočići za kafu. Ovo jednostavno uparivanje čini da se vaš prostor umirujućim i prijatnim.

Industrijski stil

Članak se nastavlja posle reklama

Za industrijski look, koristite metalne akcente i nameštaj pored vaše sive sofe. Tamnije sive boje odlično funkcionišu u ovoj kombinaciji, jer doprinose mračnom i ćudljivom izgledu. Sive sofe sa metalnim nogama ili okvirima su još jedan dobar način da postignete industrijski šmek.

Kako stilizovati sivu sofu uz kombinaciju boja?

Članak se nastavlja posle reklama

Želite najbolje od plavo-sivog sveta? Izaberite sivu sofu koja ima plavkastu nijansu, donoseći savršenu količinu hladne plave nijane. Uparite sofu sa crno-belim akcentima za najbolji izgled.

Koristite obrasce

Članak se nastavlja posle reklama

Sive sofe često dobijaju reputaciju kao dosadne. Ali ovo ne mora biti slučaj uz pomoć jednog ili dva suptilna uzorka. Dezeni daju poseban duh vašoj sofi i mogu pomoći da se razbije more monotonih sivih presvlaka.

Dodajte stolice

Članak se nastavlja posle reklama

Ako u svoju dnevnu sobu dodajete sivu sofu, razmislite o tome da dodate i sivu fotelju ili dve. Dodavanje stolica u sličnoj boji će povezati vaš prostor i dati dnevnoj sobi kohezivan izgled.

Koristite ulaz

Treba vam mesto da sednete dok čekate da negde pođete? Ako se vaša ulazna vrata nalaze baš u vašoj dnevnoj sobi, razmislite o dodavanju sive sofe ili klupe. Nežna boja pruža dovoljno vizuelnog interesa i čini prostoriju elegantnom, a i dalje minimalističkom i suptilnom — savršeno rešenje za haotične ulaze.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako stilizovati sivu sofu uz pomoć prekrivača?

Prekrivači su jednostavan način da dodate stil vašoj sivoj sofi. Razmislite o odabiru navlake koja odražava spoljašnji prostor, kao što je zelena boja.

Dodajte neutralne akcente

Članak se nastavlja posle reklama

Nema sumnje u to – neutralno se dobro slažu sa neutralnim. Da biste uneli više neutralnosti u svoj prostor, razmislite o uparivanju sive sofe sa bež zidnim ukrasima i dodacima. Umesto da izgleda dosadno ili bezukusno, prava bež nijansmože dodati toplinu pretežno sivom prostoru.

Dodajte smele akcente

Ako imate sivu sofu u svojoj dnevnoj sobi, razmislite o izboru nameštaja sa akcentima u smelim bojama, poput narandžaste ili tamno zelene. Ovo iskorišćava laku, mirnu paletu sive boje i omogućava vam da se zabavite sa bojama.

Članak se nastavlja posle reklama

Ubacite jastuke

Jastuci za dnevnu sobu su još jedna potrebi koja može napraviti pravi bum i razbiti monotoniju sive sofe. Razmislite o dodavanju nekoliko jastuka zabavnih dezena ili boja kako biste uneli malo stila u jednostavniju sofu.


KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images