22.04.2021 Nameštaj

Klasičan stil – sada i zauvek

Ukoliko želite da vaš dom bude sređen, moderan i atraktivan, da se osećaju simetrija i sklad, ali da kroz vreme ne izađe iz mode, najbolje je da se prilikom uređivanja prostora odlučite za klasičan stil.

Tipičan predstavnik ovog stila je kolekcija KORA koju čini više od trideset komada nameštaja u beloj i braon boji, koji vam omogućuju najrazličitije kombinacije, obezbeđujući svu potrebnu funkcionalnost.

Elementi ove kolekcije su nežnog, prefinjenog izgleda. Važni detalji, koji uvek privlače pažnju jesu metalne ručice koje pored funkcionalne imaju i estetsku ulogu, a odlično se uklapaju uz nežne, pastelne boje zidova, nameštaja i dekoracije. Takođe im odgovaraju i floralni motivi neutralnih boja zidova, mada, ukoliko se opredelite za mirniji enterijer, odličan izbor su i nijanse roze i ljubičaste.

Širok izbor komada nameštaja u ovoj kolekciji vam pruža mogućnost da kombinujete različite elemente ili da se odlučite samo za jedan. Ukoliko na raspolaganju imate malu prostoriju, važno vam je da na pravi način iskoristite svaki deo sobe, zato je ugaona komoda KORA KKN1, u belom dezenu, idealno rešenje za ćoškove. Dodatak ovoj komodi je ugaona vitrina KORA KNN1. Uvek nam je neophodno mesto više za odlaganje različitih vrsta dekoracija i detalja, pa se zbog toga nudi i otvorena polica KORA KR1, ali ukoliko više volite poluzastakljene komade, možete odabati vitrinu KORA KRW1.

Garderober KORA KS1, koji poseduje dvokrilni deo sa dve funkcionalne fioke za odlaganje i sortiranje dragih stvari, doprineće otmenom izgledu vaše spavaće sobe, a za još snažniji utisak klasičnog stila, tu je i komoda KORA KK2, koja se savršeno uklapa uz garderober.

Komoda KORA KK4 se zaista uklapa u svaki ambijent, pa tako može krasiti spavaću, dnevnu sobu, ali i predsoblje. Modernu stranu komode dodatno ćete istaći ukoliko je stavite ispred sivog zida, jer ćete naglasiti kontrast koji će sigurno privući pažnju mnogih.

Ukoliko ste ljubitelj tamnijih nijansi, a posebno tamnijeg drvo dekora, na raspolaganju je kolekcija KORA u braon boji, kojoj pristaju zidovi boja toplije palete, uglavnom boje zemlje i sunca. Za one koji vole tapet na zidu, a ovo svakako jeste jedna od opcija, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da tapet bude sa ornamentima neutralnih nijansi peska.

Umetnički detalji od keramike i porcelana su više nego poželjni u ovom stilu, a ako pored toga želite dodatnu dekoraciju, možete ubaciti i detalje od metala, čiju bi boju trebalo da uskladite sa bojom metala ručica na nameštaju.

Vaše omiljene knjige možete odložiti u vitrinu KORA KRW2, i tako napraviti malu kućnu biblioteku, dok je za ljubitelje televizije spremna TV polica KORA KRT, koja se odlično uklapa u ovaj stil. Da bi dnevna soba bila kompletno opremljena, možete se odlučiti i za klub sto KORA KL2 koji će dodatno istaći lepotu ambijenta.

Klasičan stil traži svetle, prozračne prostorije u kojima će nameštaj doći do izražaja, međutim, ukoliko nemate izvor prirodne svetlosti, lampe, stakleni ili kristalni lusteri su uvek tu da pomognu kako oko osvetljenja, tako i kao dekorativni elementi.

Bilo da više volite belu ili braon boju, svetlije ili tamnije nijanse, klasični stil je lako prilagodljiv i dozvoljava da se igrate sopstvenim idejama. Važno je da znate da su funkcionalnost i estetika zagarantovani, za šta god da se odlučite, a kada ispratite sopstveni osećaj i želje, stvorićete ambijent koji će biti atraktivan godinama.

 

 
još iz kategorije