Kako odabrati plakar za spavaću sobu?

by | June 21, 2023
Plakar za spavaću sobu

Ormar je pored kreveta jedan od najvažnijih komada nameštaja u spavaćoj sobi. Da biste odabrali plakar za spavaću sobu, morate obratiti pažnju na nekoliko stvari.

Kako odabrati plakar za spavaću sobu?

Nije lako uklopiti dimenzije plakara u spavaćoj sobi sa idealnim prostorom za skladištenje unutra. Naročito, ako imate malu spavaću sobu, onda je ovo težak zadatak. Međutim, pri odabiru plakara morate uzeti u obzir nekoliko stvari.

Lepa i funkcionalna spavaća soba: Obratite pažnju na sledeće savete

Šta treba uzeti u obzir pri odabiru ormara?

Kada je u pitanju raspored nameštaja u spavaćoj sobi, treba uzeti u obzir tri glavne stvari: Krevet, ormar i cirkulaciju prostora. Nameštaj treba rasporediti tako da svaki od njih može biti funkcionalan i da je prolazak kroz prostor lagan. Na primer, iako krevet zauzima veliki deo prostora i ormar bi trebalo da bude postavljen tako da mogu lepo da se otvaraju fioke i da se koristi njegova unutrašnjost.

Plakar za spavaću sobu: Da li su klizna vrata dobar izbor?

Klizna vrata su dizajnirana tako da štede prostor prilikom otvaranja. Jedina mana je što ne možete da vidite prostor unutar ormara odjednom, ali vam oslobađa prostor ispred ormara. Dakle, ovo je još jedan plus za one koji imaju malo prostora u spavaćoj sobi.

Veličina fioka i polica u plakaru

Naravno, veličina fioka i polica zavise od toga koliko prostora imate u spavaćoj sobi i koliki plakar možete da stavite. Preporučljive dimenzije dubine polica i fioka su 40cm. Međutim, poželjno je da u plakaru imate tri vrste polica i fioka za skladištenje. Tačnije, potrebne su vam fioke, visoke police i prostor za stvari sa vešalicama. Uverite se da ih imate u svom novom ormaru.

Plakar za spavaću sobu: Dizajn ormara

Naravno, jedan od važnih stvari je i izgled ormara. Budite kreativni sa bojama i završnim obradama. Najčešće kombinacije su drvo i staklo. Naravno, ogledalo na plakaru uvek dobro dođe. Međutim, budite slobodni sa dizajnom ormara jer je to veliki komad nameštaja koji savršeno upotpunjuje prostor.

Dakle, činjenica je da prostor određuje veličinu ormara, ali možete ga napraviti po meri i unutrašnjost u potpunosti prilagoditi vašim potrebama.


Snežana Vranić

Peter_visual/GettyImagesPlus