Zemljani tonovi u enterijeru za  svakodnevni balans i opuštenost

by | March 4, 2022

U uređenju enterijera u trendu su vanvremenski zemljani – prigušeni oker, braon i terakota tonovi, koji su direktmo inspirisnani prirodom. Suština je u prigušenim nijansama, koje se stapaju, stvarajući mirnu i privlačnu kombinaciju zemljanih boja u enterijeru.

Paleta zemljanih tonova u svom najužem smislu se odnosi na boju zemlje i na boje koje sadrže braon ton, a može se odnositi i na paletu boja inspirisanu prirodom, razne smeđe, sive, zelene i žute nijanse.

Braon tonovi odlično se uklapaju sa drugim prirodnim bojama, poput zelene. Ukoliko se odlučite da sav nameštaj bude u braonkastim tonovima, predlažemo da u ambijentu koristite velike površine zelene boje, npr. za boju zida, a možete koristiti i tapete sa motivima prirode kojima preovladava zeleni ton.

Mekani svetlobraon štof fotelje ZURICH i pleteni tabure omekšaće rustičnost drvo dekora ostalih komada nameštaja, kao npr. klub stočića COBRA, ili vitrine NOTE. Upečatljiva vitrina NOTE svojim ravnim linijama predstavlja grandioznu i veličanstvenu fokusnu tačku u ambijentu, a pravi je izbor za enterijere sa zemljanom paletom boja, jer se lako uklapa sa bilo kojom akcentnom bojom.

Zemljani tonovi ne moraju striktno da budu zastupljeni kroz komade nameštaja. Mogu biti deo enterijera kroz boje zidova, tepiha ili dekoracije, dok nameštaj može biti u bilo kojoj boji i stilu.

Radni kutak koji je deo dnevnog boravka možete pregraditi malim paravanom, ali tako da boja zida prostor povezuje u celinu. Birajte nameštaj koji pripada industrijskom dizajnu i kombinacija je drvo dekora i metala. Sjajan primer je kompjuter sto CT-1932, uz koji možete kombinovati moderno dizajniranu trpezarijsku stolicu VRP-001-K.

Zidne police VKS-80053 i VKS-80029M modernog dizajna odlične su za odlaganje omiljenih sitnica koje će dodati vedrinu radnom prostoru i oplemeniti ga. Zemljane tonove uklopite sa drugim prirodnim bojama, poput nebo plave ili žute. Dok zemljane boje greju prostor, plava i žuta unose pravu dozu vedrine i razigranosti.

Fotelja STRECHY, iako u roze štofu, veoma je atraktivno rešenje koje se odlično uklapa sa terakota tonovima i predstavlja odličan komad u akcentnoj boji za bilo koji ambijent. Predlog dizajnera enterijera Forma Ideale je da uz ovakve boje koristite tamnosive i crne nijanse kroz detalje, kako biste umirili žar crvenkastih tonova. Osim modernog dizajna i izražene estetike, fotelja ima i mogućnost razvlačenja u ležaj za spavanje.

Prostor će još udobnijim i luksuznijim učiniti sjaj zlatne dekoracije i bogati tamni draper na prozoru uz zid sa šarenim tapetama. Otvorena polica BS-1932 u dekoru drveta sa metalnom konstrukcijom omogućava lak pristup omiljenoj knjizi ili mirišljavoj sveći, i odlično upotpunjuje prostor.

Zemljani tonovi su u dizajnu enterijera decenijama popularni zbog svoje raznovrsnosti i lepote, pa bez obzira na to da li više volite moderni ili tradicionalni dom, svakako se dobro uklapaju. U lepo dizajniranom enterijeru, ova paleta boja će uvek impresionirati, a siguran je izbor za sve koji traže opuštajuću atmosferu punu harmonije i balansa svojstenih prirodi.