ODLIČAN PLAN ZA DNEVNU ZONU

by | 13 maja, 2022
kuća za porodicu

Kuća u kojoj živi bračni par s jedinim detetom, i koja uskoro planira proširenje, nedavno je u potpnosti rekonstruicana. Reč je o nasleđenoj nekretnini koja nije bila u sjajnom stanju tako da su se morali sprovesti opsežni radovi. Za sada se koristi samo donja etaža, dok je uređenje sprata planirano za nastupajuće leto. U planu su dve dečje sobe, kupatilo i prostorija koja će služiti kao garderober i ostava.

Sam hodnik vodi prema roditeljskoj spavaćoj sobi, dok je levo dnevni boravak, veoma zanimljivo osmišljen.

kuća za porodicu

Čitav jedan zid prekriven je elementom rađenom po meri, u kojem se smenjuju zatvoreni i otvoreni segmenti koji su dodatno naglašeni LED trakama. Ova skrivena rasveta posebno je atraktivna uveče, kada je samo ona uključena kreirajući vrlo prijatan ambijent za uživanje uz TV.

kuća za porodicu

TV je postavljen na element koji je postavljen na mesto nekadašnjeg zida hodnika koji je vodio do kuhinje. Vlasnici su ga uklonili procenivši da je u potpunosti nepotreban, štaviše da je on bio glavni krivac skučenog prostora.

kuća za porodicu

U dnevnoj sobi postavljena je ugaona garnitura presvučena svetloplavim baršunom, fotelja zanimljivog dizajna koja obećava savršeno opuštanje, mali klub-stočići izrađeni od metala i mermera, a tu je i veliki tabure kvadratnog oblika.

kuća za porodicu

Čini se da su se vlasnici malo poigrali mešanjem stilova, barem kad je reč o rasveti. Osim već pomenute skrivene LED rasvete unutar zidnog sistema, tu je i visilica koja predstavlja mešavinu tradicionalnog i modernog, ali i ultra-moderna podna lampa.

kuća za porodicu

U nastavku je trpezarija čije su dimenzije dozvolile postavljanje velikog stola za šestoro. I ovde nam je pažnju privukla rasveta, odnosno visilica koja je donekle ispratila stil one u dnevnoj sobi, ali je izabran model u tamnozelenoj boji.

kuća za porodicu

Kuhinja, formirana u obliku slova “U” posebno je interesantna. Izrađena je od pločastog materijala bele boje, izuzetak je povšrina segmenta okrenutog ka trepzariji, koji je u tamnosivoj boji koja je zasutpljena na stolicama i osnovi stola.

kuća za porodicu

Aspirator je sakriven u policama fiksiranim za plafon koje, između ostalog, pruža prostor i za dekorativne detalje.

kuća za porodicu

Pod dnevne zone obložen je laminatom u dekoru drveta, dok je kuhinja segmentirana belim pločicama velikog formata. Atraktivnosti ovog ambijenta svakako doprinosi i zid od opeke i sobno bilje.


Wojnar, Radoslav/Living4media/Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.