ODLIČNO REŠENO UREĐENJE MALOG STANA

by | 30 jula, 2022
uredjenje malog stana

Kada je reč o malim stanovima, arhitekte traže raznorazna rešenja, odnosno dodatne kapacitete za postizanje funkcionalnosti koji obično nisu vidljivi na prvi pogled. U ovom potkrovlju, arhitekta Ivan Junakov je na sjajan način iskoristio visinu u delu ulaza u stan koja iznosi 3,9 m i formirao polusprat koji je malu garsonjeru pretvorio u funkcionalan i lep stančić.

uredjenje malog stana

Formirana galerija pretvorena je u zonu za spavanje koja je opremljena velikim krevetom i plakarima koji kreiraju sjajnu celinu obezbeđujući vlasnicima udoban odmor, a istovremeno zbog nedostatka fizičke barijere čini lep vizuelni i prostorni spoj sa glavnom sobom. Tu su još samo jednostavna ograda i elegantne stepenice koje vode do glavne prostorije.

uredjenje malog stana

Pri uređenju centralne prostorije arhitekta je iskoristio svo svoje znanje i iskustvo kako bi vlasnici stana, mladi bračni par bez dece, dobili lep, moderan i komforan prostor za dnevne aktivnosti. Neočekivano velika kuhinja za stan ove veličine izgleda moderno i lepo zahvaljujući odličnom odabiru pločastog materijala u dekoru drveta i kombinaciji jednobojnih i pločica sa dezenom u različitim nijansama bež boje.

uredjenje malog stana

Kuhinjsko ostrvo, koje pruža i dosta prostora za odlaganje stvari, urađeno je od istog materijala kao i kuhinja, a pozicionirano je između velikog prozora i francuskih vrata koje izlaze na balkon. Ovaj komad nameštaja rađen po meri predstavlja i barijeru ka dnevnom boravku koji je opremljen jednostavnom, ali udobnom sofom i niskom komodom koja se prostire od zida do zida i koja je na jednom delu prekinuta čelom prvog stepenika.

uredjenje malog stana

uredjenje malog stana

Prostor ispod stepeništa iskorišćen je za postavljanje metalnih polica za knjige i dekorativne predmete, dok je onaj ispod galerije pretvoren u walk-in garderober koji se zatvara kliznim vratima obloženim ogledalom. Ovaj simpatični stan bogat je i dnevnom svetlošću zahvaljujući velikom prozoru i balkonskim vratima, tako da je jedan zid komotno mogao da se obloži tapetom sa dezenom opeke, koja je upotrebljena i na galeriji.

Čitava površina popločana je parketom vrlo sličnog dezena kao što je i nameštaj, a osim centralne rasvete u vidu velikog lustera sa staklenim kuglama, na strateškim mestima postavljena je ugradna rasveta.

izvor:decoist.com

foto: Oleg Stelmakh


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.