OTKRIVAMO VAM LUKSUZNI STAN U SRCU VRAČARA

by | May 25, 2022
porodicni stan vracar

Fenomenalan enterijer prostranog stana u srcu Vračara, u Braničevskoj ulici odiše zanimljivim spojem kontrasta modernog svedenog dizajna i topline doma. Dizajn enterijera ovog savršeno elegantnog prostora od 145 m² gde se prepliću tople i hladne boje i materijali potpisuje Anđela Davidović, master inženjer arhitekture ([email protected]).

porodicni stan vracar

Enterijer je organizovan kao dve funkcionalno odvojene celine. U okviru jedinstvenog prostora dnevne zone nalaze se dnevni boravak, trpezarija i kuhinja, dok noćnu zonu čine u jednom delu stana spavaća soba sa kupatilom dok se u drugom delu stana ulazi u mali hodnik iz kojeg je omogućen pristup dvema sobama i kupatilu.

porodicni stan vracar

Dinamična kompozicija dnevne zone rezultat je specifične forme prostora, ali i želje klijenta da se izbegne klasična trpezarija. Povezivanjem mermernog trpezarijskog stola i pulta sa barskim stolicama nastao je svojevrsni prostorni akcenat u okviru dnevne zone koji povezuje veliku kuhinju i dnevni boravak.

porodicni stan vracar

porodicni stan vracar

Ambijent dnevne zone definišu prirodni materijali i neutralni tonovi. Poigravanjem drvenim elementima, kako kroz dizajn nameštaja tako i u vidu zidnih i plafonskih obloga, autor umekšava hladnu paletu boja mermera, stakla i metala, kreirajući niz autentičnih mikroambijenata izbalansirano nadovezanih u harmoničnu celinu. Udobna ugaona garnitura elegantnih linija je pre svega mesto za opuštanje uz film na televozoru od čak 88 inča, a pomalo izdvojen kutak sa foteljama namenjen je za odmor, čitanje ili čašicu razgovora sa prijateljima.

porodicni stan vracar

Prostor spavaće sobe se stilski nadovezuje na ostatak stana, ali se i uvodi koloritni akcenat u vidu apstrakne šare na zidu iznad kreveta, koja daje dominantni karakter ovom prostoru. Pažljivi odabir rasvetnih tela u zlatnoj boji, kao i detalji od belog mermera, doprinose dodatnom šarmu i eleganciji ovog prostora.

porodicni stan vracar

porodicni stan vracar

Projekat osvetljenja i izbor rasvete je ovde kao i u okviru ostalih projekata arhitekte Anđele Davidović jedan od omiljenih segmenata u dizajnu enterijera, kome uvek prilazi sa posebnom pažnjom, kako pri izboru dekorativne rasvete tako i pri dizajniranju funkcionalnog i skrivenog osvetljenja. Kombinacija linijskog “magnetic” sistema sa dekorativnim komadima rasvetnih tela upečatljivog dizajna, daje ovoj oazi “open space” plana autentičan karakter. Neobični ukrasi, led-osvetljenje polica i elegantne draperije daju završni pečat dizajnu ovog stana.

porodicni stan vracar

porodicni stan vracar

Tekst pripremila Marijana Kaštelan Milenković, arhitekta i dizajner enterijera.

www.archystyle.com

www.atelierkastelan.com