Prekršite pravila: Nešto malo drugačije

by | May 14, 2018

Knjigama je mesto u radnoj, eventualno dnevnoj sobi, vrata treba da budu u neutralnoj sobi, a fotelja se kupuje u kompletu sa dvosedom ili trosedom – ovo su kruta pravila koja više ne treba strogo slediti. Dizajneri enterijera preporučuju da pustite mašti na volju i da konačno izađete iz zacrtanih okvira.

Knjige u kuhinji i trpezariji

Nema razloga da ne napravite mini biblioteku u kuhinji, pogotovo ako ne kuvate često. Za svaki slučaj, držite ih udaljene od šporeta kako se ne bi taložila masnoća. Zahvaljujući knjigama, kuhinja će dobiti izgled francuskog bistroa. Ako vam je kuhinja suviše mala ili je često koristite, onda knjige smestite u trpezariju, u vitrinu sa staklenim vratima ili na otvorene police.

PROČITAJTE I… Nešto potpuno drugačije

Fotelja

Fotelja se obično kupuje uz trosed i ugaonu garnituru, ali efekat iznenađenja u dnevnoj sobi ćete postići ako kupite drugačiju fotelju, recimo u potpuno kontrastnoj boji u odnosu na trosed ili neobičnog oblika. Još bolja varijanta da je da u jedan kutak postavite viseću pletenu stolicu.

Foto: Guliver/Thinkstock

A na zidu?

Na zid obično kačimo fotografije i umetnička dela, ali efektan detalj u enterijeru može biti i bicikl na zidu, bilo u hodniku ili dnevnoj sobi. Takođe, ljubitelji morskog dizajna mogu da stave sidro, a nostalgični za osamdesetim uneće živost u dom lusterom u obliku disko kugle.

Slike na podu

Ukoliko imate mnogo slika, grafika i uramljenih postera, i verujete da biste njihovim postavljanjem na zid zagušili prostor, možete da ih poslažete uz zid, dakle na sam pod, ali isključivo na mestu gde ih nećete srušiti prilikom prolaska.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs