10.01.2022 Enterijer

PRIJATAN I SVETAO AMBIJENT

Nemaju sve prostorije dovoljno prirodne svetlosti, ali postoje načini koji vam mogu pomoći da stvorite prijatan i svetao ambijent.

Prednost dajte lampama

Ako mislite da bi jedino promena rasvetnog tela bila rešenje, to još uvek ne znači da morate da kupujete nov luster ili da spuštate plafon i postavljate ugradnu rasvetu po obodu prostorije. Zašto prvo ne biste probali sa stonim ili podnim lampama? (rasveta Eglo, model Cossano).

Umerenost

Ako je vaš stan manje kvadrature, umesto zagasitih boja, pa čak i onih vedrijih, za zidove je uvek bolje odabrati belu. Ako se bojite da će to doprineti sterilnosti prostora, uvek možete dekorisati zidove raznim slikama, grafikama, posterima, ali ni tu ne preterujte. Mali prostori lako mogu da postanu prenatrpani i haotični upravo zbog previše detalja.

Dobar izbor stola

U slučaju da dnevna soba i trpezarija čine jednu celinu i da u zoni za obedovanje imate masivni sto u nekoj tamnijoj boji drveta, bilo bi dobro da ga zamenite manjim modelom u svetlijoj varijanti, najbolje sa staklenom pločom i tanjim nogarima kako bi se videlo što više poda. Ovaj trik je odličan ukoliko je cilj da se prostor rastereti, a samim tim i učini da on prodiše.

Otvorene police

Mogu da dodaju dubinu maloj prostoriji te će za razliku od masivnih ormara vizuelno povećati prostor.

Poigravanje refleksijom

Postavite ogledala koja, kao što znate, osim što reflektuju svetlost, vizuelno proširuju prostor te u kombinaciji s belim zidovima daju odličan efekat. Ne mora to uvek biti klasično ogledalo, slobodno se poigrajte sa više manjih, nepravilno raspoređenih. Izvrsno rešenje predstavlja i nameštaj od pleksiglasa, poput stolica i klub-stoćića.

Savet

Osim što treba da pazite na boju nameštaja, važno je biti umeren sa ukrašavanjem. Pobrinite se da police ukrasite staklenim predmetima koji reflektuju svetlost, a korpe i dekorativne (ali ne prešarene) kutije su odlično rešenje za odlaganje stvari koje će vam pomoći da stan ne izgleda prenatrpano. Ako vam police ne omogućavaju dovoljno mesta za gomilu stvari koje ne želite da bacite ili sakrijte od očiju posetilaca, jednak efekat postići ćete i otvorenim pregradama koje su još uvek mnogo bolja opcija od klasičnih ormara i regala.
gettyimages, pinterest

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije