RADNI KUTAK

by | November 1, 2021

Neki ljudi su i pre pandemije, koja nam je, čini se, iz korena promenila živote, radili od kuće. U tu svrhu kreirali su sebi radni kutak u kojem su, koliko-toliko, mogli na miru da izvršavaju svoje radne obaveze, obavljaju video-pozive, istražuju… No, ipak je više onih koji su zbog novonastale situacije morali brže-bolje da naprave svoj home office.

Ako vama tek predstoji posao kreiranje radnog kutka, tu smo da damo savete koji će vam možda biti od koristi. Pri uređenju svakako vodite računa da vaše novo radno mesto bude funkcionalno, praktično, ali i vizualno atraktivno.

Jedna od glavnih stavki na koju morate obratiti pažnju je nabavka ili izrada po meri prostora adekvatnog radnog stola koji će sadržavati sve potrebno. Tu svakako pripadaju fioke u koji ćete odložiti neophodne dokumente, priručnike, kancelarijski pribor. Osim fioka, treba obratiti pažnju i na veličinu radne površine. Dobro, ovde ne možemo baš da izvoljevamo već da se pružamo onoliko koliko nam prostor dozvoljava. Ako ga baš nemate mnogo na raspolaganju, možda ne bi bilo loše da razmislite o sklopivoj radnoj ploči, koja se, kada se ne koristi, fiksira uz zid pa praktično ne zauzima nimalo mesta.

Nakon što se rešili problem stola, razmislite o postavljanju polica. Osim što i one, poput fioka, mogu da služe za odlaganje priručnika, fascikli, knjiga, možete ih i dekorisati i postaviti cveće i tako svoj home office pretvoriti u šarmantan kutak koji ničime neće otkrivati da ste zapravo bili primorani da ga kreirate.

Ono što je unazad nekoliko sezona prevagnulo kada govorimo o uređenju je spoj skandinavskog i “cosy” uređenja, a navedena dva stila kao finalni produkt daju šarmantno mesto koje odiše toplinom i kreativnošću. Ipak, ako više volite klasiku i odani ste minimalizmu, ono s čime baš nikada ne možete pogrešiti su jednostavne i čiste linije koje nedvosmisleno karakterišu urednost i pedantnost, kako u uređenju, tako i u radu. Ostatak dekoracija svakako su biljke, posteri, motivacijski natpisi kojima ćete dati lični pečat i izraziti svoju individualnost. Veliki izbor upravo ovih “sastojaka” za lepši ambijent možete naći u prodavnici Ikea.

Imajte na umu da lepo kreiran radni kutak predstavlja savršenu kulisu za kreativnost, ali i dobru motivaciju da posao obavite savesno, precizno i brzo.


Tags: