17.03.2022 Enterijer

STAN: 37 KVADRATA

Ovaj stan koji se prostire na 37 kvadratnih metara dizajnirao je studio SUITHOUSE. Kako je namenjen modernom, urbanom paru, koji ponekad radi od kuće, trebalo je naći mesta za dva pisaća stola, ali i oformiti miran kutak za spavanje.

Radni prostor kreiran je u dnevnom boravku i pozicioniran jedan naspram drugog, a sastoji se od dva identična radna stola od belog medijapana i polica u dekoru drveta koje se protežu čak do plafona, pa tako na neki način kreiraju nišu namenjenu za rad.

Centralni deo dnevne zone opremljen je jednostavnim dvosedom sive boje, staklenim klub-stoćićem i niskim ormarićem ispod TV-a.

U uglu ove prostorije smešten je kutak za odmor i san, zaklonjen od pogleda draperijom u neutralnoj boji. Od pločastog materijala u dekoru drveta napravljena je osnova kreveta, koju zapravo čine dve duboke fioke, namenjene za odlaganje stvari.

Iako se, kada su draperije navučene, ovaj kutak i ne vidi, ipak je i njemu posvećena pažnja pri dizajniranju, koliko je to bilo moguće, a ogleda se u oblozi na zidu, koja ima funkciju uzglavlja kreveta, i spuštenom plafonu u koji je smeštena rasveta.

Uzani hodnik je ipak dozvolio kreiranje garderobera u koji može da se smesti dosta stvari, a iz njega se ulazi u kuhinju i trpezariju.

Ovaj deo stana je dovoljno prostran tako da se komotno smestio trpezarijski sto i šest stolica. Kuhinja u L formi je rađena od medijapa u beloj boji, a zidni elementi su izvedeni do plafona.

U ovom delu stana pažnja je posvećena rasveti – osim malih reflektora sa LED sijalicama na plafonu, tu je i i interesantna visilica koja se sastoji od četiri elementa od stakla, postavljena iznad trpezarijskog stola. Ono što se ne primeti na prvi pogled, svakako je LED traka ispod donjih kuhinjskih elemenata koja je istakla njenu L formu.

Kupatilo je jednostavnog dizajna obloženo pločicama u dekoru drveta. Ormarić sa policama  na koji je smešten umivaonik modernog izgleda rađen je po meri prostora.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije