26.03.2022 Enterijer

STAN: 98 FANTASTIČNIH KVADRATA

Predlog za uređenje stana koji se nalazi na poslednjem spratu novoizgrađene zgrade donosi BeSense studio, a namenjen je mladoj porodici. Vlasnici nisu zalazili u detalje kada su iznosili svoje viđenje životnog prostora. Zapravo, njihova želja bila je da stan bude topao, gostoljubiv, funkcionalan i modernog dizajna.

Predlog arhitekata bio je da ulaz, kuhinja, trpezarija i dnevna zona spoje kako bi se prostor vizualno proširio i omogućio neometano kretanje. Pritom su koristili svetle i tople boje koje su doprinele njegovom atraktivnijem izgledu.

Dnevna soba je opremljena velikom udobnom sofom neutralne boje, ali kolorita ne nedostaje. Pored nje postavljena je polica sa otvorenim segmentima, od koji su neki istaknuti tirkiznom bojom. Interesantna ideja, koja nam se posebno dopala, jeste što je isti pločasti materijal prekrio i deo zida iza kojeg je postavljena LED rasveta.  Tirkizni pločasti materijal upotrebljen je i za izradu konzolnog elementa i police na zidu na koji je postavljen TV.

Soba za devojčicu nije u nijansama roze boje, kao što obično viđamo, već je osmišljena tako da motiviše na igru. Opremljena je krevetićem sa ogradicom, jer je vlasnica ovog interesantnog prostora još uvek mala, interesantim setom stola i stolice sa zaobljenim ivicama, štafelajem s tablom i foteljom za roditelja, koja je dodatno naglašena neobičnom zidnom policom i visilicama modernog dizajna. Kad je reč o dekoraciji zidova, tri su obložena tapetama, dok je jedan obojem bojom za školske table, tako da po njemu može da se crta kredom.

U nastavku se nalazi kupatilo koje je u potpunosti obloženo jednostavnim belim pločicama na manjoj površini i onima sa izgledom mermera koje su prekrile veće zidne površine i pod. Iznad kade napravljena je manja niša namenjena za odlaganje proizvoda za kupanje i tuširanje, a kako bi se lakše održavala higijena i sprečilo prskanje vode, postavljen je stakleni paravan. Za odlaganje peškira i kućne hemije izrađen je ormarić koji je pozicioniran iznad ugradne wc šolje.  Dodatno mesto za odlaganje sitnica neohpodnih u kupatilu svakako su fioke ormarića na koji je postavljen okrugli umivaonik.

I spavaćoj sobi su arhtekte i dizajneri iz studija BeSense posvetili posebnu pažnju. Prvo što nam je privuklo poglede svakako je neobična obrada zida iznad uzglavlja kreveta, a potom i mapa sveta na susednom zidu. U ovoj prostoriji je ispoštovana simetrija, krevet je centralno pozicioniran, a s obe strane postavljeni su isti noćni ormarići i stone lampe. Elementi koji su još prisutni u ovoj prostoriju su radni sto jednostavnog, minimalističkog izgleda, bele boje uz koji se nastavlja konzolni element.

Za opremanje pripadajućeg kupatila upotrebljene su iste pločice kao i u prethodnom. Međutim, kako je reč o manjoj kvadraturi, ovde je postavljena tuš-kabina.

Stan raspolaže i terasom koju su vlasnici opremili stolicama i stolom od ratana, kao i praktičnom drvenom klupom za sedenje i odlaganje sitnijih stvari.

https://www.besense.studio




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije