STAN U PLAVOM

by | March 6, 2022

S obzirom na to da su vlasnici ovog stana mladi i druželjubivi ljudi, koji često okupljaju svoje prijatelje na večernja druženja, dizajneri iz Insight studija su odlučili da odvoje zajedničke od privatnih prostorija. Osim toga, još u samoj fazi projektovanja, kupci su saznali da će postati roditelji, pa je trebalo računati i na kreiranje dečje sobe.

Spavaća soba je odvojena od dečje malim hodnikom u koji je dodatno smešten orman za odlaganje stvari. Naime, jedan od bitnih zahteva vlasnika stana je bio da se organizuje dosta prostora za skladištenje. Zato su dizajneri već u samom hodniku postavili manji garderober, dok je mnogo veći skladišni prostor organizovan u prolazu koji povezuje spavaću sobu i kupatilo.

Posebna pažnja posvećena je bojama zastupljenim u stanu. Zanimljiva činjenica projekta jeste ta da je kupac od djetinjstva fasciniran slikom “Pogled na Toledo” španskog umetnika El Greka. Zato se pri odabiru sheme boja enterijera pošlo od ovog poznatog umetničkog dela. Duboka plava i bogata zelena zastupljene su na većim površinama.

Hodnik i dnevni boravak obojeni su u tamnoplavu boju, što je ovim sobama dalo dubinu. Kad je reč o nameštaju, uglavnom je rađen po meri kako bi se ispunio niše, ali i da bi se savršeno uklopio u prostor kako bi se postigla estetika i funkcionalnost.

 

Duboka plava nijansa preselila se u prostor spavaće sobe. Baršunasto uzglavlje, ukraženo zlatnim drikerima, skladno odražava prekrasan geometrijski uzorak tapeta.

U kupatilu koje pripada roditeljskoj spavaćoj sobi, obloženo pločicama velikog formata sa uzorkom mermera, postavljena je kada, dok je u manjem, u kojem su kombinovane tamnosive, bele i plave pločice, ugrađena tuš-kabina.

Sve u svemu, za ovaj stan mogli bismo reći da zadovoljava sve estetske i funkcionalne kriterijume, kao i da se, zahvaljujući idejama dizajnera iz studija Insight, iz njega izvukao maksimum koji garantuje udobnost svim članovima porodice, kao i garancija da još dugo vremena neće biti potrebe za nekim izmenama.

Tags: