Učinite dnevnu sobu prijatnijom

by | September 25, 2022

Za ovo vam nisu potrebna velika ulaganja, niti renoviranje stana. Dovoljno je da unesete malo boja i svetla

 

Kućna biblioteka

Knjige su jedan od atributa prijatne atmosfere. Ali glavna stvar je da vaša kućna biblioteka izgleda uredno i estetski. Da biste to postigli knjige poređajte po bojama, sa glatkim prelazom iz jedne nijanse u drugu.
Po veličini – od velike knjige do male. Koristite dekorativne predmete na kraju police, kako knjige ne bi padale.  Na primer, odlična ideja je gipsana bista poznatog pisca ili filozofa.
Poželjno je da knjige i časopise u mekim povezima čuvate u vertikalnim hrpama.

Aroma

Miris plesni ili buđi može poništiti sve napore u enterijeru. Soba ne treba samo da bude provetrena, već i ispunjena vašim omiljenim aromama. Možete koristiti mirisne kesice, difuzore sa bambusovim štapićima, sveće sa aditivima. Svojim rukama možete napraviti kesice za mirisnim začinskim biljem: sašijte vreće od platna ili pamučne tkanine, napunite ih zrnom kafe ili koricom citrusnog voća. Izvori prijatne arome mogu biti sobno cveće ili bilje na prozorskoj dasci.

 

 Pletene korpe

Pletene korpe ili pleteni organizatori postali su stilski sistemi za skladištenje malih stvari, sitnica, dečijih igračaka, ćebadi, prljave odeće, obuće. Tekstura prirodnog tkanja izgleda veoma toplo, daje atmosferu doma. Postavite velike korpe na pod, a male okačite na kuke.

 

Sveće

Skandinavski narodi pale sveće nekoliko puta nedeljno. Živa vatra daje osećaj harmonije, stvara atmosferu poverenja za iskrene razgovore. Da bi unutrašnjost izgledala elegantno, izaberite jednobojne predmete i skupljajte ih u grupe. Najsigurnije je koristiti sveće od prirodnog voska, udisanje parafina je opasno po ljudsko zdravlje.

Dekor

Ne smemo zaboraviti na dekor kada je u pitanju udobnost. To su prijatne sitnice koje stvaraju toplinu u grudima i govore o individualnosti vlasnika. Dizajneri savetuju da se najpoznatije ili najestetskije stvari drže na vidiku kako se soba ne bi pretvorila u prodavnicu poklona. Neki predmeti, pored lepote, mogu imati i praktičnu upotrebu – na primer, kutije za nakit, kozmetičke škrinje i neobične vaze za sveže cveće. Svi predmeti moraju biti u harmoniji, biti u istom stilu.


Tags: