SVAKO BI ŽIVEO U OVAKVOM POTKROVLJU

by | 22 aprila, 2022
potkrovlje

Ovo potkrovlje nas je oduševilo svojim dobrim rasporedom funkcionalnih celina, bogatstvom prirodne svetlosti i pažljivo izabranim, nepretencioznim mobilijarom. Svakako ne smemo izostaviti ni drvene elemente i kamin, koji ga čine toplim i ušuškanim.

potkrovlje

U svakom enterijeru, pa tako i u potkrovlju, dnevni boravak treba da ima direktan pristup od samog ulaza, ali i da bude povezan sa ostalim dnevnim sadržajima. U savremenom konceptu životnog prostora, dnevna zona čini jedinstvenu celinu s trpezarijom i kuhinjom, gde članovi porodice provode slobodno vreme zajedno.

potkrovlje

U ovom potkrovlju do izražaja dolaze fleksibilnost prostora i mogućnost preklapanja različitih funkcija prema potrebi – okupljanje velikog društva oko kamina na udobnim foteljama presvučenim tekstilom, ili svečani obed za proširenim trpezarijskim stolom.

potkrovlje

Veoma se vodilo računa da se zone ne presecaju komunikacijskim putevima kako bi svaka funkcionalna celina sačuvala svoj mir i autonomiju – loš primer je kad put prema trpezariji i kuhinji prolazi, na primer, ispred televizora.

potkrovlje

Potkrovlje koje vam predstavljamo ima sve karakteristike dobrog uređenja. Štaviše, u potpunosti je otvoreno i između svih zona komunikacija je nesmetana. Površine je 112 kvadratnih metara, i sastoji se od kuhinje, trpezarije, spavaće sobe, radnog dela i dnevnog boravka u čijem se središtu nalazi predivan kamin modernog dizajna. Jedina zatvorena prostorija u enterijeru jeste kupatilo.

potkrovlje

No, ono što zaista privlači pažnju zapravo je odabir boja i materijala. Drvene grede i jednostavan nameštaj u kombinaciji s belim zidom od opeke i kontrastnim betonom pun su pogodak. Takođe, zahvaljujući velikim prozorima, raskošan priliv dnevnog svetla ostavlja utisak da je prostor veći nego što zaista jeste.

Vizualizacija: Roman Verbishchuk, Lyubov Lazoriv
Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.