07.03.2022 Enterijer

U SKANDINAVSKOM STILU

Predstavljamo vam stan od 100 kvadrata, za čije uređenje je bila zadužen studio Pechenyi, čiji dizajneri su nam rekli da i veliki stan može da bude podjednako zahtevan pri uređenju, baš kao i onaj mnogo manje kvadrature. Uglavnom, sve zavisi od želja klijenata – nekad je reč o minimalnim izmenama osnove, a nekad se dosta toga mora menjati i izmeštati, da zapravo na istom mestu ostanu samo instalacije.

Dnevna soba

U ovom slučaju, zahtev klijenta bio je da se u potpunosti eliminiše ulazni deo, odnosno da se njegova površina pripoji dnevnom boravku. S jedne strane, to jeste rešenje ako želite da povećate kvadraturu dnevne zone, ali isto tako treba da imate na umu i to da je hodnik ipak neka vrsta barijere, prostor u kojem ćete ostaviti kako obuću i odeću, tako i prašinu i prljavštinu koju ste doneli od spolja, i da u slučaju eliminacije ove prostorije, dolazite u stiuaciju da morate voditi računa o higijeni dnevne sobe više nego inače. No, to nije pokolebalo vlasnike ovog stana, te je na kraju zaista dobijena lepa, velika dnevna soba, uređena u skandinavskom stilu, što je takođe bila jedna od želja mladog para.

Radni deo

U sklopu dnevne zone, jedna manja, ali ničim segmentirana površina, oformljena je kao kućni ofis. Ipak kako je u samom uglu, reklo bi se da postoji osećaj izolacije. Za radni sto odabran je konzolni model koji se u potpunosti uklopio sa ostatkom namešetaja, a kako ovaj deo prostorije ne bi delovao isuviše radno i strogo, postavljene su dve saksije sa sobnim biljem.

Kuhinja

Kako je reč o konceptu „otvorenog plana“, kuhinja i dnevna soba su u jednoj prostoriji, ali je deo za pripremu namirnica ipak zaklonjen od pogleda. Kuhinjski nameštaj je rađen po meri, i pruža dosta prostora za odlaganje svih neophodnih stvari jer se proteže celom visinom prostorije. Kako su elementi izrađeni od belog medijapana, dizajneri su se odlučili za kombinaciju belih i mint zelenih pločica na zidu, slaganih poput parketa. Posebnu pažnju privlače visilice iznad trpezarijskog stola, koji je postavljen tačno između dnevnog boravka i kuhinje.

Spavaća soba

I spavaća soba jasno odaje utisak skandinavskog dizajna. Zahvaljujući prozorima od poda do plafona i svetlim zidovima, prostorija se čini još većom. Što se tiče dekoracije, ona je upotrebljena samo u vidu uramljenih fotografija postavljenih iznad uzglavlja. Osim kreveta, ovde vidimo još dve noćne komodice i toaletni sto, koji su izrađeni od tamnog drveta, dok je ogledalo u ramu od svetlog drveta. Iako je reč o prostoriji bogatoj dnevnom svetlošću, dizajneri su ovde koristili različite vrste osvetljenja – centralno pozicioniran luster, plafonska rasveta, zidna  iznad velikog ogledala na samom ulazu i iznad noćnih stočića visilica koja obasjava kutak za ulepšavanje.

Dečja soba

Reklo bi se da ova dečja soba može da raste zajedno s detetom. Garderober je gotovo neprimetan, urađen u beloj boji, dok su police, između kojih se nalazi radni sto, urađene u kombinaciji bele sa svetlim dekorom drveta. Kako je vlasnica ove sobe još uvek mala, dizajneri su joj osmislili krevet u vidu kućice dekorisane okruglim svetiljkama. Ljuljaška je više dekorativni element, koji se lako može ukloniti kad devojčica preraste igranje u svojoj sobi.

Kupatilo i toalet

Kupatilo koje je zavidne kvadrature postavljena je kada, pored koje je zid sa nišama. Ovaj deo kupatila istaknut je zelenim pločicama, dok je ostatak obložen belim. Osim u boji, razlika je primetna i u slogu samih pločica.

U toaletu su korišćene iste pločice, a tuš-kabina je delimično zatvorena segmentiranom staklenom pregradom.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije