U TRENDU: DEKOR DRVETA NA KERAMIČKIM PLOČICAMA

by | June 4, 2022
dezen drveta na plocicama

Kada govorimo o podnim oblogama, ne možemo a da ne primetimo da se tokom godina trendovi menjaju, pre svega zahvaljujući inovativnim tehnologijama i materijalima. Dezen drveta, koji je omiljen kako među dizajnerima, tako i vlasnicima stanova, nikada ne prestaje da bude aktuelan, pa zato i ne čudi što se, vrlo verno dočaran, u poslednje vreme viđa i na keramičkim pločicama.

Razmišljajući o uređenju doma obično se ne dvoumimo mnogo oko vrste podnih i zidnih obloga, već nam veću dilemu predstavljaju boje i dezeni. Drvene obloge su se pokazale kao najbolje rešenje, jer se u svojoj prirodnoj boji lako uklapaju u različite stilove enterijera.

Prijatan izgled drveta i estetski efekat koji on postiže uvek su u trendu, međutim njegove mehaničke osobine nije lako prilagoditi svakoj prostoriji. Uticaj vlage i različiti načini grejanja prostora ostavljaju svoj trag, a kako bi se praktičnost održavanja i lep izgled zadržali dugi niz godina, potrebno je odabrati trajan i čvrst materijal poput keramičkih pločica koje imitiraju izgled drveta.

U kupatilu

Za oblaganje kupatila odabir se uvek svodi na klasične keramičke pločice, iako one nisu jedini izbor. Pločice koje imitiraju izgled drveta su na velika vrata ušle u sva kupatila i u potpunosti osvojile dizajnere.

Potreba da se stvori prijatno okruženje i izbegne sterilan izgled kupatila uslovilo je sve veću upotrebu dezena koji imitiraju izgled prirodnih materijala, od kojih se dezen drveta najlakše kombinuje i uz tamnije i svetlije boje.

U kuhinji

Kako za oblaganje kupatila, ove pločice su postale pravi hit i u ostalim prostorijama koje su izložene stalnom korišćenju, prljanju i habanju. Zbog svoje izdržljivosti i lakog održavanja našle su svoje mesto u dnevnom boravku, ali mnogo više u kuhiji.

Kreativnost vas može dovesti do zanimljivo dizajniranog kuhinjskog ostrva koje je obloženo pločicama u dezenu drveta.

U spavaćoj sobi

U pitanju su pločice koje dobro podnose temperaturne razlike i uticaj svetlosti, a takođe predstavljaju najbolje rešenje ukoliko ste se odlučili za postavljanje podnog grejanja u spavaćoj sobi.

Izgled apsolutno može imitirati slogove parketa, a na njih je moguće postaviti i tepih. Raznolika ponuda omogućava kreiranje različitih ambijenata, a svetle nijanse će uvek prostor činiti prozračnim i vizualno većim.
Tags: