Uređenje enterijera stana koje umiruje: 8 dizajnerskih elemenata za spokojan dom

by | December 14, 2022
Uređenje enterijera stana

Uređenje enterijera stana bi trebalo da nas umiruje i da od doma napravi pravo malo utočište. Neka ovi predlozi postave takvo raspoloženje.

Umirujući, obnavljajući dom je onaj koji teši i leči i telo i dušu. Da bi sebi (i onima oko vas) stvorili udoban dom,u nastavku vam predstavljamo rešenja koje imaju ovaj umirujući efekat.

 

Uređenje enterijera stana koje umiruje

Pamučne tkanine

Savršena za pokrivanje jastuka ili otomana u prostoru sa velikim prometom kao što je vaša porodična soba, Teksturirana reciklirana pamučna tkanina je otporna na prolivanje i mrlje. Nema potrebe da brinete o čišćenju je još jedan razlog za opuštanje.

Remigton sofa

Upoznajte svoje novo omiljeno mesto za odmor. Ovaj kauč sa dubokim ležištem je udoban i vanvremenski te će se lako uklopiti uz bilo koji stil uređenja doma.

Savršena stolica

Skinite teret sa svojih nogu u stolici koja predstavlja akcenat u dnevnoj sobi ili oko elegantnog stočića. Birajte baze od drveta  upotpunjena je tkaninom od nežnih nijansi poput slonovače koja se uklapa u sve.

Glinene saksije

Istraživanja pokazuju da biljke u zatvorenom prostoru mogu da smanje stres , poboljšaju koncentraciju i čak ubrzaju oporavak od povrede . Osim toga, svoju novu biljk možete smestiti elegantnu keramičku saksiju za dodatni efekat opuštanja.

Uređenje enterijera stana i talasi

Zabavna činjenica: samo gledanje u prirodu može smanjiti stres na poslu. Birajte zato slike koji upravo ovo prikazuju.

Drvene zavese i venecijaneri

Neka bude svetlost. Vešti zanatlije tkaju trsku, bambus, travu, papir ili jutu kako bi kreirali  prilagođene prozorske obloge, koje su dovoljno čiste da unesu puno sunčeve svetlosti (prirodno poboljšanje raspoloženja).

Trpezarijske stolice i uređenje enterijera stana

Birajte nežne boje i upečatljiv dizajn stolica u kojoj ćete udobno ručati ili večerati s porodicom i prijateljima.

Svetlosna terapija

Birajte moderne lampe koje imitiraju prirodnu svetlost čak i tokom noći. Cilj je da resetujete prirodni cirkadijalni ritam vašeg tela da biste bili spremni za mirnije noći i manje zavisne od kofeina.


Liudmila Chernetska/iStock/Getty Images Plus via Getty Images