10.11.2021 Enterijer

Velika pravila za uređenje malih prostora

Kako da mali stan bude funkcionalan? Kako da uredim mali prostor da bude moderan i prijatan za boravak? I, najčešće pitanje: da li postoji način da ova soba izgleda veća? Evo korisnih saveta…

Neka nameštaj bude što manjih dimenzija ili nek igra višestruku ulogu. To znači da jedan komad nameštaja treba da vam služi za više namena. Na primer, sto za jelo trebalo bi da može da se spusti i služi kao sto za kafu.

Pri planiranju dnevnog boravka obavezno računajte na veliki kauč na kom ima dovoljno mesta i za vas i za goste. Izbegavajte masivne, široke naslone za ruke.

Providni stočići, lampe, stolice vizuelno proširuju prostoriju. Razmislite o lampama sa staklenim abažurima, stočićima od pleksiglasa i nameštaju kojem se vidi postolje.

Ubacite police tamo gde je to najlogičnije. Ako postoje niše ili mesta između zidova – iskoristite ih. Pokušajte da sakrijete stvari od pogleda. Stavite ih iza kreveta, ispod nameštaja ili na orman. Dobra ideja je da knjige koje retko koristite stavite na policu koju ćete postaviti do samog plafona.

Ogledala čine čuda u malom prostoru. Postavite ih tako da reflektuju nešto što je vredno gledanja. Tako će vaš životni prostor izgledati mnogo veći.
shutterstock, getty

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije