VELIKI STAN U STILU LOFTA

by | 25 februara, 2022

Zidovi od opeke i ogromni kristalni lusteri – samo samouvereni ljudi koji ne pristaju na kompromise odlučuju se za takvu kombinaciju. Oni ne vole da igraju po pravilima, cene udobnost i kvalitetne materijale. Stil potkrovlja s daškom luksuznog šika – upravo ovo odgovara njihovoj buntovnoj prirodi. I moderna kombinacija tamnih i sivih tonova sa zlatnim akcentima izgleda vrlo plemenito u enterijeru. Projekt dizajnera Georgyja Kuklinova za jedan od moskovskih stanova površine 230 kvadratnih metara predstavlja kombinaciju tamnih boja i akcentnih detalja. Zajedno s probranim dizajnerskim nemaštajem i detaljima, ova mešavina izgleda vrlo elegantno.

Za razliku od mnogih stanova veće kvadrature, koji su koncipirani kao otvoreni plan, ovde ima dosta zidova, pa je staklo postalo važan element opremanja. Inače, dizajneri ga uglavnom koriste u malim ili tamnim prostorima kako pregrade ne bi skrivale prostorije i sprečavale prodor prirodne svetlosti u prostorije. Zahvaljujući staklu, prostor se čini slobodnijim, otvorenijim i većim, čak i ako zapravo uopšte nije tako. U ovom stanu čak su i frontovi ormana od stakla, što je bio mnogo bolji izbor od nekog drugog materijala koji bi učinio da ovaj uzani prostor izgleda poput tunela.

Kuhinja je jedan od najvažnijih prostora u stanu. Kuhinjski elementi u dekoru svetlijeg drveta i oker-žute stolice u savršenom su skladu. Dimenzije stola, kao i visina plafona, dozvolile su ekstravagantan model lustera koji pleni pažnju pogleda. Modernom izgledu ovog dela stana doprinele su i podne pločice velikih dimenzija.

Opeka i mermer pravi su trijumf tekstura, karakterističnih za stil lofta. Ako pritom dodate i jednobojne zavese od prirodne tkanine s ponavljajućim uzorkom i drveni parket, dobićete skladnu kombinaciju nekoliko prirodnih materijala. Na ovaj način dizajner je uspeo da naglasi neobavezni način uređenja. Ispostavilo se da je ceo prostor vrlo teksturiran, a svaki element ima savršeno odabranu poziciju.

U dnevnom boravku postavljena je udobna ugaona garnitura za sedenje, koja je dopunjena većim minimalističkim klub-stoćićem kvadratnog oblika i jednim manjim okruglim, kao i podnom lampom. Od rasvete, ovde svakako treba obratiti čažnju na neobičan luster, koji je tokom dana gotovo nevidljiv. Pod je obložen parketom u chevron slogu na koji je postavljen tepih sa geometrijskim dezenom. 

Konzolna polica, postavljena na zid ispod TV-a, poslužila je i za postavljanje bio-kamina koji kreira posebno prijatan ambijent u večernjim satima. Zidne police, urađene od istog pločastog materijala kao i pomenuta polica, obogaćene su LED rasvetom. Na susednom zidu naslikan je stilizovani portret devojke. Ova tehnika asocira na uličnu umetnost i često se viđa u loftovima kao jedan vid dekoracije.

Jednostavan krevet u spavaćoj sobi izgleda vrlo prijatno i mekano. Tamni zidovi od opeke i sivi pod pridonose opuštanju i lakom uspavljivanju, ali da ambijent ne bi bio previše mračan, dizajner se opredelio za svetlu fotelju i interesantnu vislicu iznad noćnog ormarića.

izvor: www.candellabra.com
Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.