ZA NAS LUKSUZ, ZA BOGATAŠE IZ MAJAMIJA ČAK ISPOD PROSEKA

by | June 15, 2022
vila majami

Mladi bračni par iz Majamija odlučio je da svoju kuću u mediteranskom stilu promeni tako da dobije moderniji i urbaniji izgled, a uređenje enterijera poverio je poznatom studiju DKOR Interiors.

vila majami

“Bračni par je planirao da se u roku od šest meseci preseli iz Meksika u Majami, a naš zadatak bio je da im stvorimo kuću iz snova, pre nego što i poslednja kutija sa stvarima bude preseljena”, priseća se dizajnerka Ivon Ronderos. ”Kako bismo što bolje shvatili njihovu viziju, poslali su nam nekoliko fotografija iz časopisa. Prozračno, savremeno, mnogo prirodnog svetla i jasna veza sa prirodom bili su njihovi glavni prioriteti.” Supružnici su želeli enterijer koji će odgovarati njihovim živahnim i nemirnim klincima mlađim od deset godina, a u isto vreme zračiti sofisticiranošću.

Prvi zadatak bio je da nekadašnji dnevni boravak i trpezariju stope u jedan prostor i tako proizvedu efekat otvorenosti i prozračnosti za kojim su vlasnici žudeli. Ormani i prostori za odlaganje stvari minimalističkog su dizajna, ali u isto vreme vrlo funkcionalni. Ovaj ogroman prostor odlikuje se u neutralnim tonovima, što doprinosi da brižljivo birani dekorativni elementi i umetnine dođu do izražaja.

Velike staklene površine omogućavaju pogled na dvorište sa predivnim travnjakom i osvetljenim stazicama, dok razne vrste rasvete kreiraju različitu atmosferu.

vila majami

vila majami

Jedan od zahteva bio je da kreiramo prostoriju koja će bračnom paru služiti kao kancelarija, kao i manju sobu za relaksaciju, opremljenu samo ugaonom garniturom. Ovu drugu prostoriju iskoristili smo za postavljanje ormana duž celog zida, kako bi ostale prostorije bile lišene suvišnog nameštaja”, objašnjava Ivon.

vila majami

Kuhinja je preuređena u velikoj meri, jer je prethodna bila poprilično mračna i nije imala izlaz na dvorište, tako da smo jedan zid srušili i postavili klizne staklene stene da bismo omogućili komunikaciju sa spoljašnjim delom. Nameštaj je urađen u medijapanu krem boje u visokom sjaju, dok su donji elementi u dezenu drveta. Radno ostrvo, osim za odlaganje stvari, služi i za brzo posluženje.

vila majami

Pored dnevnog boravka i hodnik je ukrašen umetničkim skulpturama modernog stila. Konzolne stepenice, urađene u kombinaciji drveta i stakla, vode na sprat gde se nalazi dečja soba sa pripadajućim manjim kupatilom, veliko kupatilo i spavaća soba roditelja.

Za razliku od dnevnog boravka i trpezarije, koji plene elegancijom i raskoši, prostorije na spratu vrlo su jednostavne i ne preterano velike. Dečja soba za dvojicu mališana ima prozore s pogledom na zadnje dvorište. Zidovi su obloženi 3D panelima u žutoj boji, što čini savršen kontrast sa brodskim podom u toploj nijansi drveta. Kako dečaci još uvek ne idu u školu, a za igranje na kompjuteru koriste radnu sobu, postavljen je samo jedan manji radni sto za čitanje.

vila majami

vila majami

Spavaću sobu roditelja, uređenu u modernom stilu, odlikuje kombinacija svetlih i tamnih površina, isto kao i u dnevnom boravku. Veliki bračni krevet sa tapaciranim stranicama i uzglavljem, presvučen je svetlokrem kožom, a sa obe njegove strane nalaze se noćni ormarići sa fiokom. Na zid iza kreveta postavljene su dve vrste drvenih panela, različitog dezena i završne obrade. Multifunkcionalni zidni element, na koji je postavljen TV, služi kao garderober, ali i kao radni sto.

vila majami

vila majami

Veliko kupatilo podeljeno je na dve celine zidom od kaljenog stakla – deo sa kadom i umivaonicima postavljenim na konzolnu komodu i deo sa tuš-kabinom. Zidovi su obloženi pločicama velikih dimenzija u dezenu svetlog drveta, dok je na jedan stavljena dekorativna obloga sa kamenčićima.  Osim ovog velikog kupatila zavidne kvadrature, u okviru vile postoje još dva manja

vila majami

vila majami

vila majami

vila majami