Zanimljivo potkrovlje – jednostavan i moderan dizajn

by | 26 decembra, 2022
zanimljivo potkrovlje

Prostrano potkrovlje s galerijom uređeno je kao stambeni prostor koji će koristiti umetnici, redovni gosti hotela Drake u Torontu, koji tu obično borave nedeljama, a u međuvremenu ga mogu iznajmiti i turisti koji istražuju grad.

 

Nakon što je hotel delimično promenio politiku poslovanja, usledilo je renoviranje i proširenje na još 800 m2. Imajući u vidu popularnost izdavanja stanova na dan i utisak doma koji pružaju, a koji je sve interesantniji brojnim turistima iz svih delova sveta, uprava hotela odlučila je da jedno potkrovlje organizuje baš tako.

Prvenstveno je namenjeno muzičarima koji dolaze u njihov hotel i tu se zadržavaju duži vremenski period. Da bi im boravak bio ugodniji, ovaj apartman odiše opuštenom i pozitivnom energijom, a za njegov dizajn odgovoran je studio Design Agency. Po ulasku u ovaj prostor formiran je kutak ispod stepeništa s malim ormarićem u funkciji cipelarnika, a tu je i stolica kao pomoć pri obuvanju.

Zanimljiva boja vrata i luk na zidu predstavljaju samo uvod u dizajn koji vlada celim stambenim prostorom. Velika dnevna zona sadrži samo neophodne elemente nameštaja što ostavlja dovoljno korisnog prostora.

Kako bi nadomestili dekor, a prostor oslobodili suvišnih predmeta, dizajneri su se poslužili bojama kojima su obojili pojedine delove velikih belih zidnih površina. S obzirom na to da se nalazi u okviru hotela, nije bilo potrebe za klasičnom kuhinjom. Ova čajna kuhinja formirana je u okviru kutka, a sastoji se iz donjih elemenata, dok su umesto visećih postavljene dve police i jedan ormarić unutar kojeg se nalazi mikrotalasna rerna.

Odabrani granit za radnu ploču i zaštitu na zidu se lepo ističe pored maslinastozelene boje ormarića. Takođe, nije bilo potrebe ni za klasičnu trpezariju, već je postavljen pravougaoni sto s barskim stolicama. Dnevni boravak je vrlo opušten, a glavni element predstavlja udobna sofa. Pažnja je usmerena ka bojama i zanimljivim dezenima, što možemo videti na odabranom tepihu i tapeti na zidu iza TV-a.

Svaka od tri spavaće sobe ima isti koncept i sličnu paletu boja, ali se razlikuju po oblicima i površinama na kojima su one primenjene. Takođe, odabrani su isti modeli nameštaja za svaku od prostorija: krevet sa tapaciranim naslonom, metalne konzolne police i zlatne lampe sa podesivim mehanizmom.

Pored boja, odabran je i drugačiji dekor u vidu umetničkih grafika koje predstavljaju završni pečat. Stepenice sa zanimljivo dizajniranom ogradom vode do galerije gde se nalazi najprostranija soba, a njenu privatnost je moguće obezbediti postavljenom draperijom.

 


Borjana Božić

vicnt/gettyimages

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.