Kako ukrasiti zidove doma: 4 elegantne ideje

by | January 9, 2023
Kako ukrasiti zidove doma

Evo kako ukrasiti zidove doma i oživeti prostor sa 4 lake i veoma efikasne ideje.

Zidovi su pravo prazno platno koje će ispuniti vaš dom stilom. Sa zidom obojenim u kontrastnu boju postići ćete onaj “vau” efekat; sa tapetama sa uzorkom dobićete sofisticiran dodir; a prilikom ukrašavanja lajsnama daćete klasičan izgledsvakom uglu. Pogledajte sve mogućnosti!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIT || Wallpapers (@my.indian.things)

Članak se nastavlja posle reklama

Kako ukrasiti zidove doma

Boja kao najefikasnija promena

Farbanje zidova ima mogućnost da trenutno transformiše prostor. Ako su zidovi u dobrom stanju sa jednim slojem boje, imaćete promenu bez mnogo radova. Dobar resurs za postizanje velikog dekorativnog efekta je istaći samo jedan zid određenom bojom.

Idealno bi bilo da izaberete glavni zid unutar kuće: onaj sa kaminom u dnevnoj sobi, onaj na ulazu u predsoblje, onaj sa uzglavljem… A ako se i pored toga odlučite za boju koji se izdvaja od ostatka enterijera, uticaj promene će biti još veći.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako ukrasiti zidove doma tapetama

Tapete su još jedan nepogrešiv način da unesete život i stil na bilo koji zid u svom domu. Može da bude onaj u hodniku,  ali i zid koji uokviruje kancelariju, onaj sa krevetom u dečijoj spavaćoj sobi… Mogućnosti su gotovo beskrajne.

Članak se nastavlja posle reklama

Pored jasnog zida gde ćete koristiti, važan je i dizajn tapeta. Prostor koji imate, prirodno svetlo  i vaša dekorativna namera pomoći će vam da izaberete najbolju opciju.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako  želite da zidu hodnika date mnogo ličnosti i sofisticiranog dodira, odlučite se za tapetu sa krupnim printom, pa čak i malo preteranom. Ako je soba prostrana i svetla, ona je ovo odlična opcija.

Članak se nastavlja posle reklama

Zapamtite: U trenutku postavljanja tapetu sa šarom je uvek teže postaviti jer njeni motivi moraju biti dobro uklopljeni. S druge strane,  manje se prlja od svetlih opcija.

Lajsne

Lajsne su još jedna od najboljih alternativa za ukrašavanje zidova uz malo ulaganja i truda. Takođe se mogu postaviti na sve vrste površina i farbati u različite nijanse.

Članak se nastavlja posle reklama

Pre nego što ih postavite na zidove ili nameštaj, dobro razmislite o dizajnu koji , jer imate beskrajne mogućnosti u vidu lajsni, ramova, karniša… Osim toga, postoje dizajnovi koji vam omogućavaju čak i indirektnu integraciju osvetljenje sa vrhunskim efektom omotača.

Članak se nastavlja posle reklama

Kombinacije

Prugaste tapete, na primer, savršeno koegzistiraju sa drvenim policama. Prugasti dezeni su klasika za ukrašavanje zidova motivima koji ne izlaze iz mode.

Pored toga, vertikalne pruge vam pomažu da vizuelno podignete plafone i u zavisnosti od boja koje odaberete, daće vam više engleskog, hemptonskog ili čak rustičnog prizvuka.

Članak se nastavlja posle reklama

Da bi se savršeno uklopio, trik je odabrati iste boje zidova za tekstil koji ukrašava prostor, kao u ovoj kancelariji u bež i tost tonovima.

 

Članak se nastavlja posle reklama

KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images