Sobne biljke koje donose novac: Evo šta treba da gajite u svom domu!

Ovo su sobne biljke koje donose novac i koje treba da imamo u svom domu...

by | January 26, 2023
Ovo su sobne biljke koje donose novac

Ovo su sobne biljke koje donose novac i koje treba da imamo u svom domu…

Od davnina, ljudi veruju u magična svojstva biljaka. Pored toga što prečišćavaju naš prostor, uklanjaju neprijatne mirise, pa čak i buđ, veruje se da određene biljke mogu da pomognu i našim finansijama. A evo i kojih to 7 biljaka za taj cilj treba negovati u domu.

Biljke koje donose novac

Aloja

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj cvet se dugo smatrao magičnom biljkom. Ne samo da leči rane, leči mnoge bolesti i savršeno vlaži kožu, već i dobro utiče na auru. Aloe pomaže u uspostavljanju ličnog života i privlači finansijsko blagostanje. Sama biljka je nepretenciozna, mirno podnosi periode kućne “suše”. Ukoreniće se na bilo kojoj prozorskoj dasci.

Arrow wood

Prostrani cvet privlači kreativne ljude koji nisu navikli da zadržavaju let fantazija.Istovremeno, strelica daje vlasniku samopouzdanje, koncentraciju i novčane prihode. Da biljka ne izgubi pegavu boju, postavite prozorsku dasku sa difuznom svetlošću, obezbedite dobro zalivanje i prskanje. Đubrenje je potrebno tokom perioda intenzivnog rasta.

Članak se nastavlja posle reklama

Sobne biljke koje donose novac- orhideja

Članak se nastavlja posle reklama

Cvet sa snažnom energijom pomaže u realizaciji najambicioznijih planova. Ali postoji jedan uslov – vlasnik mora biti jaka i vredna osoba, onda je finansijsko blagostanje osigurano. Ako u svoju kancelariju stavite saksiju sa orhidejom, produktivnost će se pojačati. Biljka voli redovno vlaženje i ne previše često prskanje.

Fikus

Članak se nastavlja posle reklama

Fikus se u mnogim zemljama smatra simbolom sreće i bogatstva. Biljka se daje kada žele dug i srećan život. Dobar znak ako se drvo ukoreni i počne brzo da raste. Ficus Benjamin ne voli direktnu sunčevu svetlost i propuh – može ispustiti sve listove. Okupajte cvet pod toplim tušem i obrišite lišće jednom nedeljno.

Fuksija

Članak se nastavlja posle reklama

Nezamenljiv cvet za ljude koji profitiraju od kreativnih aktivnosti. Fuksija ne voli česte pokrete. U neprijatnim uslovima odbacuje lišće i pupoljke.Dobro se oseća na sunčanoj prozorskoj dasci.Takođe morate obezbediti često zalivanje i vlaženje listova. Primećeno je da se tokom cvetanja otvara finansijski portal u vidu iznenađenja, bonusa i dodatnih prihoda.

Sobne biljke koje donose novac- zamija

Uobičajeno ime je drvo novca. Sočni i mesnati listovi liče na novčanice. Pomaže u postizanju finansijskih ciljeva, zato stavite ovaj cvet blizu radne površine. Zamija je nepretenciozana biljka, ne voli puno zalivanja, dobro se oseća na osvetljenom mestu. Tokom presađivanja koristite rukavice, jer biljka ima otrovni sok.

Članak se nastavlja posle reklama

Krasula

Drugo ime je stablo novca. Listovi podsećaju na novčiće i pomažu u postizanju željenog cilja. Što debela žena bolje raste, to bolje ide sa vlasnikom. Cveta prilično retko.Ali ako se to dogodi, očekujte finansijski pomak.Čudesna svojstva su poboljšana ako posadite cvet u crvenu saksiju.


Nelly Senko/iStock/Getty Images Plus via Getty Images