Šta da uradite sa iskorišćenim kantama za farbu?

by | March 19, 2014
Kanta za farbu kao polica

Ukoliko ste nedavno imali projekat krečenja u kući, ili poznajete nekoga ko je preduzimao taj poduhvat, onda sigurno imate nekoliko kanti za farbu na raspolaganju.

Ukoliko ste, u isto vreme, skloni raduckanju i kreativni, volite da reciklirate stvari i ukrašavate svoj dom, mi imamo predlog kako biste stare kante za krečenje mogli da iskoristite – možete od njih napraviti svojevrsne police koje možete postaviti u bilo koju prostoriju u stanu i u koje možete stavljati sve, od knjiga (samo pazite da ne preterate sa težinom), preko sitnica pa do cipela ukoliko ih stavite u predsoblje.

Potrebno vam je:

– plastične kante za farbu,
– farba za plastiku,
– drvena pločica za ojačanje,
– šrafovi,
– tiple.

Od alata biće vam potrebni:

– testera kojom ćete seći plastiku,
– turpija za plastične ivice,
– burgija kojom ćete bušiti rupe u zidovima.

Pripremite kante od farbe. Dobro ih operite i skinite nalepnice sa kanti. Pomoću testere, ručne ili električne, pažljivo odsecite vrh kante i eventualno isturpijajte ivice.

Kanta za farbu kao polica slika 2

Kada je kanta potpuno suva, ofarbajte je bojom za plastiku. Odaberite boju koja će najviše odgovarati vama i vašem prostoru. Možete ofarbati unutrašnjost ali i spoljašnjost plastične kante, po vašem ukusu i željama.

Kanta za farbu kao polica slika 3

Kada se farba potpuno osušila. na mestu gde mislite da je okačite izbušite rupe i postavite u njih tiple. Zatim i na pozadini same kante izbušite rupe, na strani kante koja će biti sa gornje strane. Pozadinu ojačajte sa tankom drvenom pločicom.

Kada su rupe izbušene, vreme je da kantu-policu postavite na zid i dobili ste odličan prostor za skladištenje sitnica koji je ujedno i veoma dekorativan.

Kanta za farbu kao polica slika 4

Sledeći korak: uživajte u onome što ste napravili!

Izvor: cutoutandkeep.net