Ulazna vrata u boji: Predstavljamo najbolje opcije prema dizajnerima enterijera

Ulazna vrata u boji najnoviji je trend u uređenju enterijera, a kako da ga i sami isprobate, saznajte u nastavku.

by | January 24, 2023
Ulazna vrata u boji

Ulazna vrata u boji najnoviji je trend u uređenju enterijera, a kako da ga i sami isprobate, saznajte u nastavku.

Razmislite o svakoj kući ili stanu u kojem živite ili ste živeli. Koliko je njih imalo bela vrata? Naša pretpostavka je većina. Retko je naići na vrata koja su ofarbana u smelu nijansu, suptilno neutralnu ili čak ostavljena u bogatoj boji drveta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Love (@colored.door)

To ne mora biti tako. Vrata ne moraju biti samo funkcionalni element, tu samo da bi vas pustili u sobu i iz nje – ona zapravo mogu biti mnogo više. Vrata mogu poslužiti kao privlačni akcenat koji će vas uvući u sobu ili kao živopisno iznenađenje kada ih zatvorite sa druge strane. To može biti završni dodir kada se u prostoriji čini da nešto ne “štima”.

U nastavku vam otkrivamo savete poznatih dizajnera enterijera.

Ulazna vrata u boji

Crna vrata

Dominik Gebru, stilistkinja enterijera, nedavno se oprobala u velikom „uradi sam“ projektu koji je uključivao gipsane zidove, pločice i, da, farbanje unutrašnjih vrata. Odlučila se za elegantnu crnu boju koja je u lepom kontrastu sa njenim belim zidovima, šarenom kolekcijom knjiga i starinskim tepisima.

O projektu i njenom putovanju kroz pokušaje i greške sa unutrašnjim vratima, kaže: „Eksperimentisala sam sa nekoliko različitih boja na unutrašnjoj strani ulaznih vrata našeg stana (senf, žućkastozelena, bela), ali nijedna nije bila trenutno zadovoljavajuća kao crna. Upravo sam završila One Room Challenge u svom domu i odlučila sam da tu istu crnu boju dodam na sva unutrašnja vrata u prostoru – totalni game changer. Moja baka je imala odličan ukus, a njen trik broj jedan je bio da ga oboji u crno, šta god da je to bilo moguće”.

Crna vrata mogu dodati smelu eleganciju i učiniti da prostor izgleda moderno. To je klasična boja s razlogom.

Zelena ulazna vrata u boji

Đana Kaputo, dekoraterka koja stoji iza “Indie Boho Nesta” , znala je da bela neće iskočiti u njenom svetlom, belom, neutralnom prostoru, pa se odlučila za prirodnu varijantu sa umirujućom, toplom zelenom.

Kaputo kaže: „Nisam bila sigurna, ali sam znala da je t aj mali zeleni uzora podigao dizajn do vrata do podova, sve bilo je savršeno!”

Kada je ofarbala vrata u zeleno, nije mogla da odoli da ne uvuče boju na druga vrata u svom domu. Ona dodaje: „Kada sam u punom zamahu stavila planove uradi sam za vrata ormara, nisam osećala da će bela tako iskočiti, a crna ili siva bi bila previše tamna ili previše dosadna za vrata. Dakle, probala sam neke duboke zelene i zaljubila se u ovu nijansu.”

Šarena unutrašnja vrata

Vrata ne moraju biti naknadna misao! Sa više od nekoliko upečatljivih, zasićenih vrata u svom repertoaru, Mari Flanigan iz “Marie Flanigan Interiors” savetuje: „Vrata mogu poslužiti kao privlačan arhitektonski element u prostoru. Oni su prva i poslednja stvar koju vidite kada uđete u prostoriju i zaslužuju posebnu pažnju. Odajem im počast tako što uključujem jedinstvene siluete, obojene dubokom, bogatom nijansom.”

Ova primamljiva paunova plavo-zelena dodaje sofisticirani senzibilitet holandskim vratima u stilu seoske kuće i klasičnoj beloj kuhinji, ali je takođe koristila boju u monohromatskim prostorima gde su zidovi, ukrasi i vrata okupani ovom dubokom nijansom.

Vrata u boji- bela

Postoji razlog zašto je bela ono što ćete videti u 99% domova. Klasična je – i omogućava da ostatak sobe bude u centru pažnje. Trik je, naravno, odabir tačno prave nijanse bele.
Sanda Stojaković iz “Design Plaibook – a” više voli da svoje smele, živahne dizajne uzemlji mirnom belom čipkom. „Zaista volim smele boje i šare u sobama, tako da sam vrata držala neutralno belom da ne bih oduzela spotlight zvezdi. Međutim, ako je to prilično neutralna soba, volim da koristim vrata u dubokoj boji oniksa za neku dramu.


EvgeniiAnd/iStock/Getty Images Plus via Getty Images