Upotrebom lako dostupnih i jeftinih sredstava protiv bakterija i fleka u domu

by | July 28, 2014
Protiv fleka i bakterija u domu

Nije tajna da se današnje domaćice muče sa uklanjanjem fleka i bakterija iz svojih domova. Predstavljamo vam nekoliko jeftinih i pre svega prirodnih trikova koji će stati na put neposlušnoj prljavštini

Protiv fleka i bakterija u domu slika 2

Protiv fleka i bakterija u domu slika 2

Kada ste poslednji put očistili dušek? Znate li kako se rešiti neprijatnog mirisa iz mikrotalasne peći, mrlje sa tepiha i prekrivača? Za večiti problem domaćica nisu potrebni skupi proizvodi. Sve što je potrebno je nekoliko sjajnih i praktičnih trikova, a pritom su prirodnji i jeftiniji.

Protiv fleka i bakterija u domu slika 3

Protiv fleka i bakterija u domu slika 3

Alkohol za razliku od raznih sprejeva za čišćenje uspešno ubija bakterije koje uzrokuju nastanak lošeg mirisa i dezinfikuje ga. Osim toga, ne treba ni spominjati kako je boca obične votke znatno jefitnija od namenskih preparata za čišćenje.

Verovali ili ne, ona vam može poslužiti za mnogo više od pravljenja koktela. Upravo pomoću nje možete temeljno očistiti dušek, koji se vrlo često zaboravi prilikom čišćenja kuće.

Iako na njemu samo spavate, važno je imati na umu da se tokom noći znojite, a sve to na kraju završi u unutrašnjosti dušeka i veoma je neophodno da se i on očisti s vremena na vreme.

Ako vam nije jasno kako uz pomoć votke očistiti dušek, objasnićemo vam. Sipajte je u bocu sa raspršivačem i poprskajte dušek. Ostavite da se neko vreme suši i namestite krevet. Nije komplikovano zar ne?

Protiv fleka i bakterija u domu slika 4

Protiv fleka i bakterija u domu slika 4

Naučnici sa Univerziteta u Aleksandriji u Egiptu su otkrili da određena eterična ulja mogu efikasno delovati u borbi protiv grinja. Ako želite da ih se rešite, najbolji efekat ćete postići uz pomoć eukaliptusa i karanfilčića koji su se pokazali kao najbolji u borbi protiv ovih parazita.

Protiv fleka i bakterija u domu slika 5

Protiv fleka i bakterija u domu slika 5

Za uklanjanje grinja u posteljini, u deterdžent dodajte 10 kapi ulja i operite je u vrućoj vodi. Za presvlake na foteljama u boci s raspršivačem pomešajte litru vode sa 20 kapi ulja i poprsakjte ga. Tepih operite tako što ćete promešati prašak za peciva s deset 10 kapi ulja i tu tečnost lagano prospite na tepih, nakon toga ostavite da odstoji oko pola sata, a zatim usisajte.

Protiv fleka i bakterija u domu slika 6

Protiv fleka i bakterija u domu slika 6

Ako vam je sos “eksplodirao” u mikrotalasnoj peći, zagorele kokice ili neugodan miris neke druge hrane upotrebite limun tako što ćete ga preseći na pola i na jednu stranu sipati so i s njom dobro izribati. Miris limuna u kombinaciji s kiselinom će neutralizovati neprijatne mirise.

Protiv fleka i bakterija u domu slika 7

Protiv fleka i bakterija u domu slika 7

Ukoliko imate problema sa skidanjem mrlja od hrane i pića sa tepiha, nameštaja i prekrivača, te bacate novac na vrlo često neefikasna sredstva, uzmite parče ubrusa, sirće, vodu, deterdžent za sudove i eterično ulje. Ove sastojke promešajte i ubrusom očistite flekavu površinu.

Izvor: telegraf.rs