10 stvari za dom koje NE treba kupovati, prema dekoraterima

by | November 5, 2022
stvari za dom koje NE treba kupovati

Ćilim berberskog tipa, kožna sofa, stakleni stolovi… Ovo su stvari za dom koje ne treba kupovati.

Trendovi dolaze i odlaze. Ostalo je samo nekoliko odabranih. Zato je prilikom ukrašavanja kuće važno da ne budemo opsednuti njima ako ne želimo da dekoracija za kratko vreme zastari ili, što je još gore, dosadi

Stvari za dom koje ne treba kupovati

 

 NAMEŠTAJ SA ZAOBLjENIM NOGAMA

Nordijski stil počinje da izlazi iz mode. I u tom smislu, stolovi, fotelje ili stolice sa okruglim nogama, tipične za ovaj stil, nisu pravi izbor. Dekorateri radije preporučuju četvrtaste i deblje noge. Okrugle se povezuju sa nekvalitetnim nameštajem.

GVOZEDNI INDUSTRIJSKI STIL

Nameštaj od crnog gvožđa postavile su mnogo trendova. Ali sada težimo aluminijumskim kućištima, finijim i sa nevidljivim zavarenim spojevima, bez kvačica i naglašenog industrijskog izgleda. Osim ako se ne radi o sasvim specifičnom slučaju kao što je potkrovlje.

Stvari za dom koje ne treba kupovati- STAKLENI STOLOVI

Savet je da, ako morate da kupite trpezarijski sto, stočić ili pomoćni sto, izbegavate staklene. Lako se prljaju i hladni su.

KOŽNE SOFE

U pitanju je vrlo uobičajen komad koji kupci žele da recikliraju jer ih je nekada koštao bogatstvo. Osim ako je to prava stara ili česterfild sofa, sa iscepanom i prirodno pohabanom kožom, kožne sofe su investicija koja nije vredna ulaganja. Nije bitna ni boja.

IZRAŽENA PRIRODNA VLAKNA

Za mali štih da, ali ne preporučuje se veliko ulaganje u komad nameštaja sa veoma izraženim prirodnim vlaknima, jer vrlo brzo dosade.

Stvari za dom koje ne treba kupovati- hrastovina

Hrastovo drvo počinje da ustupa mesto jasenu, koji je mnogo belji i svetliji. Nordijski stil gubi snagu i preovladava japanski: zen dodirima i još mekšim tonovima. U tom smislu, ne preporučuje se ulaganje u ormare ili podove od hrasta u boji meda, ali ako se ipak odlučite, birajte svetlije ili patinirano, da vam ne dosadi za dva dana.

HIDRAULIČNE PLOČICE

Izbegavajte da postavljate hidraulične pločice u kuhinjama i kupatilu. Tačno je da su i dalje tražene, ali su zloupotrebljene i počinju da bivaju monotone. Osim toga, one veoma utiču dekoracija prostora.

TAPETE SA TROPSKIM MOTIVIMA ILI VEOMA IZRAŽENI MURALI

Budite veoma oprezni sa tapetama sa tropskim motivima i muralima sa veoma istaknutim dizajnom. Oni su trend, ali se preporučuje da ih ne stavljate u velike zidove, sa veoma obeleženim ili veoma skupim dizajnom, toliko su intenzivne da vas mogu brzo umoriti.

BERBER TEPISI

Berberski, beli ćilimi  sa crnim rombovima izgledaju sjajno na Pinterest fotografijama, ali  počinju da izlaze iz mode. Procenite to pre nego što uložite mnogo u njih.

Stvari za dom koje ne treba kupovati- ogledala “prozori”

Ogledala su jedan od  omiljeni zidnih dekoracija, ali su previše u upotrebi. U tom smislu, odlučite se za dizajn sa drvetom ili prirodnim vlaknima, bezvremenskim i biće potrebno više vremena da se umorite od njih.

Ovo su detalji kojima ćete vašu dnevnu sobu učiniti malim, luksuznim rajem