Dekoracija doma: Trendovi koji se uklapaju u vaš dom

by | February 23, 2023
Dekoracija doma

Dekoracija doma je opuštajući proces u kom dajete vašem prostoru karakteristične osobine. Međutim, u želji da ga učinite lepšim često ostanete bez ideja? Evo nekoliko trendova koji vam mogu pomoći.

Dekoracija doma: Trendovi koji će zablistati u vašem domu

Dekoracija doma zavisi od mnogo toga. Za početak, zavisi od toga koje boje krase vaš enterijer, potom i stil u kome je vaš životni prosto uređen. Nekada je dovoljan samo detalj da vaš dom učini posebnim,a nekada su upečatljivi zidovi ili nameštaj prava stvar. Evo nekoliko ideja koje možete uklopiti  u vaš dom.

Dekoracija doma: Prirodni materijali i tonovi su sjajan izbor

Svaka kuća danas ima mnogo elektronskih uređaja. Da bi vaš enterijer bio povezan sa prirodom i imao opuštajuću atmosferu koju nam priroda pruža, poželjno je da ubacite nešto od prirodnih materijala ili tonova u dekoraciju.

Nameštaj obložen somotom

Iako se somot smatra staromodnim materijalom, on može da bude veoma efikasan i upečatljiv ako se lepo ukombinuje. Somotna garnitura će učiniti vaš dom elegantnim i luksuznim.

Cvetni dezeni

U kućnom dekoru, cvetne tapete i cveće su uvek u modi. Cvetni dezeni su idealni za prostorije gde želite da unesete vedrinu i smirene tonove. Naravno veoma je važno da ne preterate jer će onda stvoriti šareni haos.

Kombinacije sa bojom bakra

Ako želite da vaš dom izgleda luksuzno i otmeno, onda je igranje sa tamnom bojom bakra izazov kojim treba da se pozabavite. Tamne nijanse bakra karakterišu smelost i mogu da izgledaju veoma moćno. Naravno, možete se koristiti i svetlijim nijansama bakarnih boja i da dobijete elegantni ton koji ste zamislili.

Tamne boje

Tamne boje nalaze svoje mesto u trendovima za dekoraciju doma. Međutim, kada su tamne boje u pitanju, onda morate biti pažljivi da ne preterate. Prostorija može delovati zagušljivo i skučeno ako koristite previše tamnih nijansi.

Crno-bele kombinacije

Harmonija crne i bele boje je još jedan trend koji će vaš dom učiniti upečatljivim. Igranje sa kontrastom ove dve boje će učiniti vaš prostor zanimljivim. Bela će vaš prostor učiniti otvorenim i vedrim, a crna će mu dati otmenost i luksuz.

Dakle, u kom god stilu da je vaš dom opremljen, možete u njega uklopiti neki od ovih trendova i sigurno će izgledati savršeno. Ne bojte se da se poigrate sa bojama i rezultati će biti fantastični.


Snežana Vranić

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus