Dekoracija kuće: 5 trikova koji će vaš dom učiniti srećnim mestom

by | February 11, 2023
Dekoracija kuće

Male promene, nove boje i dekoracija kuće mogu vaš dom učiniti živahnim prostorm koji je ispunjen radošću. Ovi trikovi će vam pomoći da to vrlo lako postignete.

Dekoracija kuće: 5 trikova koji će vaš dom učiniti srećnim mestom

Dekoracija jarkih i svetlih boja

Pantoneov izbor za boju godine 2023. dokaz je da su smele i svetle boje u trendu u svetu dizajna. Jarkoružičasta, nazvana Viva Magenta, izaziva pažnju i idealna je za uređenje kuće – za zavese, tepih u dnevnoj sobi, izložene šoljice u kuhinji i slično.

Međutim, ne brinite, ne morate da krečite zidove sobe ili da menjate nameštaj. Kada se odlučite za smele boje koje želite, razmislite o tome da ih implementirate u svoj enterijer kroz umetnička dela, jastuke, male stolne dodatke ili čak sveće.

Dekoracija kuće: police i viseći detalji

Spavaća soba ukrašena šarenom posteljinom, printovima i ukrasnim predmetima – od kojih su mnogi izloženi na polici iznad kreveta izgleda zadivljujuće.

Postoji nešto što se može reći za ukrašavanje bezvremenskim, tradicionalnim komadima – znate da će vaš dom uvek izgledati sa stilom bez obzira na trendove – ali postoji neka radost u u tome kada donesete kući dekoraciju koja vam izaziva sreću.

Dekoracija sa motivima pečuraka je sada u modi, postavljaju se disko-kugle u svaku prostoriju kuće – toliko je interesantnih načina da vaš dom učinite veselijim.

Prigušeno osvetljenje za opuštajući ambijent

Jako osvetljenje na plafonu je pomalo prevaziđeno. Dakle, ove godine razmislite o prigušenom osvetljenju koje pruža efekat komfora.

Postavite različite izvore svetlosti po svom prostoru tako da svaki ugao može da sija na svoj način. Možete početi sa jednostavnim podnim i stonim lampama, ili isprobajte lampu sa efektom zalaska sunca ili lampu od himalajske soli koja daje ružičasti sjaj. Sveće koje su pažljivo postavljene dodaće još jedan sloj topline koji ne možete da postignete sa plafonskim osvetljenjem.

Dekoracija kuće: Koristite ogledala da bi vaš prostor bio veći

Ogledala su jedan od omiljenih komada kada je u pitanju dekoracija kući. Nisu samo funkcionalna, već mogu da budu i lepi dodaci svakoj prostoriji. Ako ih postavite na prava mesta, mogu vizuelno uvećati vaš prostor.

Neka vaš prostor bude uredan

Iako se čišćenje obično ne pojavljuje na listama dizajnerskih trendova, trebalo bi. Održavanje urednog doma omogućava vašem dizajnu da zablista i dođe do još većeg izražaja.

Neka vam bude cilj da svakog jutra par minuta posvetite čišćenju i uvidećete koliko se osećate srećno svaki put kada uđete u svoj savršeno pospremljeni prostor.


Miljana Momirović

TG23/GettyImagesPlus