Greške u uređenju koje čine da vaš prostor izgleda kič

by | March 8, 2023
Greške u uređenju

Od pravilnog postavljanja tepiha do izbora vaze – to su greške u uređenju koje mogu uticati da naš savršeni prostor izgleda jeftino i nezanimljivo.

Greške u uređenju koje čine da vaš prostor izgleda kič

Nezanimljiva postavka nameštaja

U zavisnosti od prostora, postavka nameštaja može učiniti prostor nezanimljivim. Na primer, klupa uz prozor, sofa na sredini prostorije, umesto uz zid, učiniće prostor jedinstvenim. Tradicionalna postavka je nešto na šta smo navikli da vidimo i može da vašu novu garnituru ili stočić baci u poslednji plan.

Greške u uređenju: Položaj tepiha

Dizajneri kažu da nameštaj treba da stoji na tepihu, a ne tepih oko njega. Birajte modele koji su širi od sofe ili kreveta. U spavaćoj sobi ga postavite ispred noćnih ormarića i kreveta, a ne ispod njih.

Vintidž umesto novog tepiha

Ulaganje u vintidž tepih je jedan od najboljih načina da podignete svoj prostor na viši nivo. Čak i onih koji nisu u savršenom stanju čine da vaš kutak izgleda autentično. Vaš nameštaj može biti jednostavan u bež ili beloj boji ali sjajan tepih bi pomogao da se osećate savršeno u svojoj dnevnoj sobi.

Slojevito osvetljenje

Ako pitate bilo kog glumca, fotografa ili modela – svi će reći isto: osvetljenje je sve. Ništa ne izgleda dobro pri oštrom osvetljenju iznad glave. Postavljanje stone ili podne lampe u bilo koju prostoriju učiniće čuda.

Dizajneri se slažu da i osvetljenje treba da bude slojevito. Ne bi trebali u prostoriji imati osvetljenje samo na plafonu. Zidne, podne i stone lampe doprineće stvaranju opuštenog ambijenta bez mnogo truda.

Vrsta osvetljenja

Obratite pažnju i na vrstu svetlosti. Uvek birajte toplo osvetljenje umesto hladnog. Hladna svetla mogu učiniti prostor nezanimljivim, dok topla svetla dodaju lep sjaj i dubinu prosotriji, što čini da se osećate prijatnije i spokojnije.

Greške u uređenju: Vaza sa cvećem

Bez obzira koliko je vaš buket lep i svež, dosadna vaza može učiniti da izgleda jeftino. Zanimljiva keramička vaza za cveće transformisaće čak i najjefnostavniji buket.

Budite pažljivi pri uređenju vašeg enterijera zbog toga što i najnoviji nameštaj u trendu može pasti u drugi plan ako napravite ove greške.

 


Miljana Momirović

Scovad/GettyImagesPlus