Horoskop i enterijer: Kako da uredite vaš dom prema horoskopskom znaku?

by | February 4, 2023
Horoskop i enterijer

U kakvoj su vezi horoskop i enterijer? Ono što je sigurno, ako lutate, pomoći će vam da pratite smernice za odabir tonova i vrste dekoracije za vaš dom.

Horoskop i enterijer: Kako da uredite vaš dom prema horoskopskom znaku?

Ovan

Ove godine zaista preuzimate kontrolu nad svojim životnim stilom. Boje vašeg znaka su vruće i smele, zato bi bilo dobro da dekorišete spavaću sobu i dnevnu sobu u ovim tonovima. Čak i Ovnovi koji vole neutralne tonove ove godine neće moći da se odupru divljim šarama negde u svom životnom prostoru. Vaš dom je vaš odraz, tako da vaš eneterijer treba da govori da ste moćni, odlučni, smeli i individualni.

Bik

Sve što volite – kvalitetan nameštaj, minimalistički stil, luksuzni detalji i raskošne tkanine – ove godine će doći do izražaja u vašem domu. Somot, svila i posteljina u bogatim, jarkim bojama poput dragulja koje vrište luksuz će preuzeti vođstvo u spavaćoj sobi. Nijanse koje vidite u prirodi: smaragdna, ljubičasta ili čokoladna mogu biti boje po vašoj meri u 2023. godini.

Blizanci

Simbol vašeg znaka, blizanci, čini da se osećate prijatno ako imate par stvari koje se slažu i idu jedna uz drugu. A nijanse limuna i mandarine stimulišu vaš ionako zabavan um. Pošto vam je neophodna svetlost i prostor da biste mogli da čitate, elegantno osvetljenje je ključni element koji će vas ove godine usrećiti. Postajete sve ekološki osvećeniji, pa će vas privlačiti sve što je dobro za planetu, reciklirano ili prerađeno.

Rak

Vaš znak je vodeni, pa vam boje mora daju osećaj mira i spokoja. Nagoveštaji sedefastih belih ili jedva ružičastih tonova nalik školjkama učiniće da vaš dom postane kutak u kome se uvek dobro osećate. Budite spremni na sve češća druženja sa gostima, pa je možda dobro vreme da renovirate dnevnu sobu i prilagodite je za više ljudi.

Lav

Iako volite da budete u blizini ljudi, vaš dom je mesto gde želite potpuno da budete sami. Dizajn vašeg doma ove godine može imati jaku romantičnu temu. Razmislite o tome jer postoji velika šansa da počete da živite sa partnerom. Jake boje i mnogo sjaja su deo vašeg stila koji treba da pratite. Zlatni, žuti i peščani tonovi će verovatno biti vaše glavne boje koje će vam pružiti energiju i uneti Sunce u vaš dom.

Devica

Čistoća je tako tipično za Device, pa ćete se ove godine potruditi da sve bude na svom mestu i da prostor miriše božanstveno. Police su vaša strast ali idealan je trenutak da ih još jednom pregledate i odložite sa strane ono što više ne želite. Razvijate ogromnu ekološka svest, tako da je praktično rešenje kanta za razvrstanje otpada. U skladu sa vama, bela, svetlozelena i neutralni zemljani tonovi su savršene boje, a ručno rađena dekoracija od prirodnih vlakana će vas zadovoljiti i umiriti savest.

Vaga

Jednostavna poruka za stil vašeg enterijera je „lepota“. Meke boje i topla svetla odgovaraju vašem neometanom pristupu vazdušnim znakovima. Jedan aspekt vašeg ukusa koji se nikada neće promeniti je želja da uredite svoj nameštaj za druženje sa prijateljima. Osvetljenje, sveće i difuzeri koje pojačavaju osećaj mira i harmonije su vaša opsesija.

Škorpija

Često povezana sa crvenim i crnim bojama bi mogla biti previše za vaš znak ove godine kada je životni prostor u pitanju. Ne morate da idete u krajnost i birate neutralne tonove, već zagrejte stvari uz boju šljive ili maline. Dodajte misteriju i dramu koju volite uz bogate teksture tkanine koje sugerišu senzualnost i nagoveštavaju vašu intrigantnu tamnu stranu. Sveće, sveće i još sveća odgovaraju vašem znaku zbog odbojnost prema jakom osvetljenju.

Strelac

Dom je možda tamo gde vam je srce, ali vaš znak bi češće bio na putovanjima širom sveta. Ako ne možete da pobegnete iz grada, donesite željenu destinaciju u svoj životni prostor. Turski ćilimi ili marokanski tabure mogli bi biti pravi izbor. Uokvirene mape, fotografije ili slike pustinjskih pejzaža i tropskih džungli pružiće vam energiju i osloboditi avantruistički duh. Kreativni zid slika vaših sopstvenih putovanja podsetiće vas na avanture koje ste imali i inspirisati vas da planirate one koje su još uvek na vašoj listi za 2023. godinu.

Jarac

Vaš dom odražava vašu ličnost, ali i vaš imidž, tako da će se vaš dom Jarca biti vrlo jednostavan ali pažljivo dekorisan. Predmeti moraju da zasluže da budu deo vašeg enterijera. Ukrasi koji skupljaju prašinu nisu vaš stil. Naklonost prema uzemljenim i prigušenim nijansama kao što su siva, bordo i maslinastozelena mogla bi da vas stave u zonu udobnosti. Ako želite dekoraciju, kamene skulpture ili ručno izrađene zanatske drvene tanjire verovatno će zadovoljiti vašu estetiku.

Vodolija

Elekoplava, tirkizna, srebrna i bela čine tipičnu paletu boja za vaš inovativni znak, a uz fascinaciju tehnologijom i gedžetima, većina, ako ne i sva vaša zabava će verovatno biti digitalna u vašem minimalističkom domu. Zajednički prostor sa ogromnim TV-om gde ćete gledati serije sa prijateljima je obaveza Vodolije. Umetnost sa neonskim natpisima kao i neobični ukrasi su nešto što vas pokreće.

Ribe

Pošto su simbol vašeg znaka dve ribe, a vi ste vodeni znak, ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje da se osećate najprijatnije okruženi morskim stilom. Eksperimentišite sa nebeskoplavim i tirkiznim nijansama i potražite staklene ukrasne predmete kako biste dali osećaj prostora i svetlosti. Inspirisani ste umetnošću u kojoj možete da se izgubite u tako nežnim vrtložnim slikama, ali bi i crno-bele fotografije starih filmskih zvezda mogle da dodaju osećaj retro glamura vašem domu.


Miljana Momirović

Lilas Gh/GettyImagesPlus