I minimalan prostor zna da zrači energijom

by | May 28, 2021

Uređenje malog prostora nikada nije jednostavno. Jedna od najčešćih nedoumica je da li se sve od nameštaja može uklopiti i da li uopšte može stati u tako malu kvadraturu. Kako za sve postoji rešenje, tako i ovaj izazov ne ostaje bez odgovora – pravi izbor nameštaja je sve što vam treba da opremite stan funkcionalnošću, ali i estetikom, a uz neke od saveta arhitekata i dizajnera enterijera, osećaj komfora će biti zagarantovan.

Za uređenje malog prostora najbolji izbor su multifunkcionalna rešenja. Možete se odlučiti za uređenje prostora u industrijskom stilu, kome savršeno odgovara odabrani nameštaj, ali i njegov raspored.

Potreban i neizostavni deo svakog doma je kuhinja, a s obzirom na to da u ovom prostoru dnevno provodite dosta vremena kako biste spremili obroke za vaše najmilije, potrebno je da odiše pozitivnom energijom. Jedan od primera koji će se uklopiti u mali prostor, ali i zadovoljiti funkcionalne i estetske zahteve jeste kuhinja ADELA, kao moderni, inovativni dizajnerski koncept.

Kuhinjski deo prostora, koji bi u većim ambijentima podrazumevao trpezarijski sto, ovde se može popuniti šankom, poput bar stola DS-6126-W.OAK, koji će dodatno uštedeti prostor. Odličan dodatak su i barske stolice BJ-006, koje se savršeno uklapaju u ovaj stil.

Ako nameštaj zauzme manje mesta nego što ste očekivali, možete ubaciti i nasadnu policu SARDINIA NP 500, koja će poslužiti za odlaganje svih sitnica ili dekoracije.

Centralni deo svakog dnevnog boravka jeste trosed na rasklapanje, koji je idealno rešenje za višenamensko opremanje doma. Ukoliko se odlučite za ležaj ADRIA svakako nećete pogrešiti, s obzirom na to da ćete pored estetike zadovoljiti i funkcionalni zahtev.

Uz trosed odlično ide i klub sto BJ-2605, koji je neophodan svakom dnevnom boravku, a budući da je transparentan, njegovo centralno postavljanje ne remeti koncept industrijskog dizajna. I TV polica je nešto što ne smete izostaviti, a uz ovaj stil se odlično uklapa TV polica SARDINIA TV 170, koja zbog svoje praktičnosti ostavlja prostora i za odlaganje još nekih stvari, poput knjiga i dekoracije.

Svaki mali prostor može izdvojiti i još malo mesta za predsoblje, pa će tako i stan od 25 kvadrata imati mesta za elemente predsoblja SARDINIA KOM i elemente predsoblja SARDINIA OG CIV.

Industrijski stil gvožđe koristi kao ukrasni i strukturalni element, a dizajneri enterijera Forma Ideale su to iskoristili i naglasili u delu namenjenom za spavaću sobu, kombinacijom nameštaja iz kolekcije SARDINIA. Za ovaj deo doma možete izabrati bračni krevet SARDINIA 160, noćni ormarić SARDINIA NO2F i garderober SARDINIA 220 OG, čiji je benefit način otvaranja kliznim mehanizmom, jer ne zahteva dodatni prostor i veću udaljenost od bračnog kreveta.