Ključne stvari dobro uređenog doma

by | 14 maja, 2018

Naš dom ne bi bio potpun bez predmeta koji se u njemu nalaze, stoga bi oni trebalo da budu i funkcionalni i lepi, ali i da imaju neko posebno značenje koje nas asocira na lepe trenutke.

Sigurni smo da već imate sve osnovno što vam je potrebno, međutim postoje neki važni detalji za koje možda niste znali da vam nedostaju, a upravo oni mogu da vam pomognu da kreirate super uređen dom.

Slike i skulpture koje volite

S obzirom na sve veći broj internetskih stranica koje nude povoljna umetnička dela, dizajnerske postere i kreativne ukrase zaista nemate izgovor za prazne zidove. Lične fotografije, originalna dela pa čak i detalji poput razglednica i dečjih crteža mogu izgledati skladno na vašem zidu i unositi dinamiku u prostor.
U nekim enterijerima viđali smo kombinaciju fotografija i slika sa praznim ramovima i ogledalima, pa i to može da vam posluži kao ideja.


Detalji su ono što čini dom zanimljivim, a vrlo često upravo oni otkrivaju šta volimo, kakvi smo kao osobe te čak da li imamo smisla za humor! Keramika, kao najbolji funkcionalni ukras doma dolazi u raznim oblicima – geomerijskim, minimalističkim, bogato ukrašenim, kao dekorativno posuđe (da, opet su u trendu ukrasni tanjiri za zid!), no kada keramika u isto vreme savršeno objedini neku od upotrebnih vrednosti i ulogu skultputre, a ne samo puke dekoracije, onda znamo da se radi o odličnom komadu za prostor.

Više izvora svetlosti

Od rada, druženja pa do spavanja, u svojim domovima odrađujemo raznovrsne aktivnosti u različita doba dana pa je sasvim logično da imamo potrebu za različitim izvorima svetlosti. Obična plafonska rasveta nije dovoljna pa dodajte barem jednu stonu ili podnu lampu u svaki deo svoga doma i boravak u prostoriji će istog momenta biti mnogo prijatniji.

PROČITAJTE I… Lako do svetlijeg prostora

Biljke

Osim što su dobrodošao dašak prirode, kućne biljke daju boju i teksturu svakom prostoru. Postavite u ugao prostorije više saksija sa zelenilom i videćete kako će neugledan kutak odjednom oživeti. Ako kuvate, mogu biti i praktične pa zasadite bosiljak, majčinu dušicu, ruzmarin i slične začine u lepe teglice te stvorite lični začinski vrt. Naš predlog je da napravite sami male drvene merdevine i da za svaku prečku zakačite plastičnu saksiju.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs