Klupe u domu: Korak do šarmantnog kutka

by | May 20, 2023
Klupe u domu: Korak do šarmantnog kutka

I vi sanjarite o mestu za sedenje uz prozor? Bilo u kuhinji, na hodniku ili u dnevnoj sobi, zavisno od postojećih arhitektonskih uslova, ovaj san možete sasvim jednostavno ostvariti pomoću klupe. 

 

Klupe u domu: Lako do zanimljivog kutka

Pogled na grad

Sigruno da nema ništa lepše nego kad dan započnete omiljenim napitkom poput kafe ili čaja i dok verovatno još svi ukućani spavaju uživate u pogledu na grad. Ovi retki trenuci i te kako mogu da učine da se već ujutru snabdete pozitivnom energijom. Kako je većina modernih stanova uređena po principu otvorenog prostora, verujemo da će biti mesta da uz zid postavite klupu sa udobnim sunđerima presvučenim tekstilom. Uostalom, ona može da služi i za odlaganje stvari.

Iskorišćen svaki kutak pomoću klupe

Minimalizam u najboljem izdanju: klupa izrađena po meri koja se bez prekida proteže čitavom dužinom zida. U malenim prostorijama na ovaj način lepo možete zameniti sofu, a zid sobe će poslužiti kao naslon. Iskustveno pravilo: minimalna mera za udobnu visinu sedenja ne bi trebalo da iznosi manje od 40 cm.

Smelo s bojom!

Zahvaljujući beloj boji okvira prozorske niše sedište uz prozor transformisano je u veoma udobno gnezdo. Odabrani dezen za klupu učinio je ovaj kutak razigranijim.

Klupe u hodniku

Pogotovo hodniku često nedostaje mesto za sedenje. Uska klupa je idealna za udobno izuvanje ili obuvanje. I ne samo to: u elementima postavljenim iznad klupe mogu se odložiti sezonske stvari kako ne bi zauzimale mesta u ormanima. Čini se da je ovde dizajner enterijera mislio na sve, te je u okviru ovog sistema postavio i LED rasvetu koja i te kako dobro dođe u uzanim i mračnim prostorima kao što je većina hodnika u našim stanovima.

Dekoracija hodnika: 10 jednostavnih saveta za savršen enterijer

Imate široku prozorsku klupu ili zatvoreni balkon?

1. U tom slučaju direktno iskoristite ove površine da pomoću jastuka i madraca kreirate udoban i komforan kutak. Važno: prozori bi trebalo da raspolažu dovoljno visokim stepenom toplotne izolacije.

2. Alternativa je da svoje mesto za sedenje uz prozor isplanirate sa prepravkama i konverzijama koje će majstor stolar izraditi po meri visine prozorske daske.

3. Ukoliko ste ljubitelj fleksibilnosti dizajna nabavite od proizvođača neku prigodnu ležaljku odgovarajuće širine će se tačno uklopiti pod prozorski front.

 


Borjana Božić

ben-bryant/gettyimages