Neočekivani načini na koje pločice mogu da ožive enterijer

by | January 11, 2023
pločice u enterijeru

Svi smo navikli da pločice budu zvezde kupatila ili kuhinje. Ali, da li znate da pločice lako mogu da intenziviraju utisak u gotovo svakoj prostoriji u stanu? Evo kako koristiti pločice u enterijeru

Recimo, zamislite predvorje u kojima su pločice zanimljivog uzorka dodate na bočne strane stepenica – njihova funkcija uopšte nije praktična, one su tu da ulepšaju predvorje. Ako sledite princip koji ističe ova ideja, onda pločice zaista mogu da postanu dekorativni element – evo kako.

 

Popločavanje stepenica je samo jedan od načina na koji možete transformisati svoj prostor bojom ili uzorkom. Dizajneri sve češće doživljavaju pločice kao akcenat koji je primenjiv van uobičajenih mesta, poput kuhinje i kupatila. To je lak i privlačan dekorativni element koji odlično funkcioniše i u mnogim drugim oblastima u celom domu.

Čitajte dalje za više načina da poboljšate svoj dom pomoću pločica.

 

Pločice u enterijeru: Kako ih koristiti u određenim prostorijama?

 

Predvorje

To je prvo mesto koje vidite kada uđete i samim tim je ulaz savršeno mesto za da proverite uticaj pločica na dizajn enterijera. Koliko god da svi dizajneri vole drvo, malo je stvari prijatnije – ili upečatljivije – od poda u foajeu ukrašenom pločicama. Pokrijte nekoliko kvadratnih stopa šarenimuzorkom ili koristite crno-belo za grafički obrt na klasičnoj paleti.

 

Kamin

Kao centralna tačka dnevnog boravka ili velike sobe, kamin zaista privlači pažnju kada je prekriven pločicama. Isprobajte monohromatski izgled. Profesionalni savet: Neka nameštaj oko kamina bude skroman kako on sam mogao da se istakne u enterijeru i zablista.

 

Radna soba

Sada kada svi radimo od kuće više nego ikada ranije, pravo je vreme da unapredimo svoj radni prostor. Zašto ga ne biste učinili dodatno inspirativnim sa zabavnim podom od pločica? Doprinosi  enegriji, koncentraciji i izgleda kao umetničko delo.

 

Šank

Bez obzira da li servirate kafu ili koktele, ovo je potencijalno jedna od najzanimljivijih tačaka u kućio. Ovo je mesto na kome možete zaista koristiti veliki – smeli dizajn i postići moderan efekat.

 

 

jodiejohnson/gettyimagesplus