Novogodišnja dekoracija za ljubitelje minimalizma

by | December 13, 2022
novogodišnja dekoracija

Jednostavna i opšteprihvaćena definicija minimalizma bila bi izraz “manje je više”, a kako to možete primeniti u novogodišnjoj dekoraciji pogledajte u nastavku.

Minimalizam i novogodišnja dekoracija

“Manje je više” je poznata krilatica kojom se mnogi od nas vode u raznim sferama života, a takođe je vrlo popularna i u dizajnu. Međutim, na nju tokom praznika zaboravimo, naročito kada je u pitanju novogodišnja dekoracija. Neodlučni smo prilikom odabira ukrasa, a poznato je i da raskošnija jelka izgleda lepše.

Ipak, za one koji ostaju verni minimalizmu kao stilu i trude se da im se novogodišnja dekoracija uklopi u postojeći enterijer kako bi dobili savršeno usklađeni ambijent, pripremili smo nekoliko predloga zanimljive dekoracije.

Novogodišnja jelka na drugačiji način

Obično smo neodlučni u odabiru između jelke sa busenom i one veštačke, ali postoje i drugačiji predlozi, koji će svakako učiniti vaš dom autentičnim i sigurno će privući pažnju. Takođe, njihova prednost je zagarantovana čistoća i vrlo lako sklapanje i odlaganje.

Drugi predlog je za nijansu jednostavniji i sigurno će se dopasti ljubiteljima geometrijskih oblika.

Svećnjaci kao novogodišnja dekoracija

Sveće imaju značajan uticaj u formiranju praznične atmosfere, pa tako u ovom periodu godine biramo najlepše svećnjake i mirišljive sveće. One ujedno mogu biti vrlo lepa dekoracija, a sudeći po fotografiji ovakav tip svećnjaka je i više nego dovoljan u jednom domu bez preterano mnogo dekora.

Papirne zvezde-neophodna dekoracija

U detinjstvu smo svi uživali praveći pahuljice od papira koje su kasnije krasile prozore, a ovaj vid dekoracije dobija sasvim novi izgled koji postaje vrlo popularan pa tako u prodaji možete naći razne oblike, od jednostavnih do raskošnih papirnih zvezda. Svakako, ako u vama leži kreativac, naša je preporuka da pokušate sličnu dekoraciju i sami da napraviite.

Novogodišnja dekoracija – ukrasi za jelku

Ovo su ukrasi koje sigurno još nemate u svojoj kolekciji. Postali su popularni prošle sezone, a već se mogu videti u različitim oblicima, bojama i što je najzanimljivije, možete ih sami napraviti. U nastavku pogledajte kako.

Novogodišnja dekoracija ne mora da podrazumeva kičaste jelke, niti kolorit i lampice u boji. Ako vam je urednost na prvom mestu i volite jednostavan dekor, ovo je pravi način da uvedete praznični duh u vaš dom.

 

 

 

 


Borjana Božić

Liudmila Chernetska/gettyimages