Saveti za uređenje spavaće sobe: Originalne, praktične i elegantne ideje

by | September 19, 2022
Saveti za uređenje spavaće sobe

Ovi saveti za uređenje spavaće sobe od vašeg prostora načiniće pravi raj. Evo o čemu se radi. 

Da li tražite originalne, praktične i veoma elegantne ideje za ukrašavanje vaše spavaće sobe? Mi smo tu da vam olakšavamo potragu!  Naime, ove spavaće sobe su dekorativne i pune veoma dobrih ideja koje su i praktične, i stilske. Od uzglavlja prekrivenih tepihom, preko unutrašnjih prozora koji donose svetlost do drvenih rešetki kao separatora. Ako razmišljate o uređenju spavaće sobe , ne propustite ovih 12 predloga.

Saveti za uređenje spavaće sobe

 MALA I MODERNA SPAVAĆA SOBA

Ova spavaća soba, koju je uredio studio Egue i Seta, je mala, ali puna sjajnih ideja za kopiranje. Osim osvežavajućih tapeta, sa cvetnim motivima, koji daju ruralni izgled veoma urbanoj spavaćoj sobi.

Tamo gde je postojao zid sada je otvoren prostor sa kupatilom. Ipak, kupatilo je odvojeno dekorativnom rešetkom od drvenih letvica. Ovo praktično rešenje daje privatnost, ali bez oduzimanja svetlosti.

Rešetka, pored toga što spavaćoj sobi daje deko plus, služi i kao oslonac za kupatilski nameštaj, minimalističkog dizajna napravljenog po meri sa vokacijom za toaletni sto. Skulpturalna lampa upotpunjuje ovaj šik i praktičan ugao. Prostor u podnožju kreveta iskorišćen za stvaranje mini radnog prostora sa strukturom koja integriše radni sto i tri police.

ELEGANTNA KLASIČNA SPAVAĆA SOBA SA ŠIK DETALjIMA

Prostorija može biti klasična i, u isto vreme, bezvremenska. Kao i ova spavaća soba, koja je takođe elegantna i veoma šik. Dekoraterka Isabel Otero upotpunila je ovaj prostor lajsnama koje mu daju klasičan ukus, ali je uvela modernije elemente, kao što su fotelja i velika lampa od bambusa i lana, koja opušta formalizam moderne spavaće sobe i čini je opuštenijom.

Prozor sa rešetkom od livenog gvožđa, inspirisan art deco vratima zgrade. Izgleda kao prozor na ulicu, ali jefiksan i vizuelno povezuje  kupatilo sa spavaćom sobom, donoseći svetlost.

Ovo je predlog koji možete lako kopirati ako želite da svojoj spavaćoj sobi date poseban i jedinstven dodir. Bočne strane uzglavlja dekoraterka je upotpunila belim ručno rađenim pločicama koje je uokvirila lajsnom. Svojim sjajem daju delikatnu i šik nijansu.

Podnožje kreveta je iskorišćeno za planiranje garderobe koja je, u skladu sa atmosferom spavaće sobe, dizajnirana u klasičnom stilu, sa frontovima sa lajsnama i plafonskim ormarima sa delom za prtljažnik. Oslikani tako da odgovaraju zidovima, oni se integrišu, ali bez kamuflaže, postajući još jedna prednost u dekoraciji ove spavaće sobe.

Saveti za uređenje spavaće sobe- rustično

Da, možete biti iz grada i istovremeno udahnuti rustičnu atmosferu u svoj dom . A takva je i ova spavaća soba koju je dekorisala Barbara Serra, gde su tekstil – u vidu uzglavlja zida – i upotreba boja pretvorili ovu urbanu spavaću sobu u udobno i intimno utočište.

Ormari su već bili tamo, a dekoraterka nije oklevala da ih zadrži… ali da ih transformiše. Pored toga što ih je restaurirala, ofarbala ih je ovom originalnom zelenkasto sivom. Pored toga, zadržala je odgovarajuća vrata spavaće sobe, stvarajući veoma dekorativnu senzaciju.

Možda izgleda kao tapeta koja imitira teksturu prirodnog vlakna, ali to je zapravo vinil tepih. Da, da, tepih kojim obično popločamo pod, dekoraterka je upotrebila za zid do uzglavlja. Ova ideja  mu veoma posebnu teksturu, krevet je topao, a ne izaziva alergije i veoma se lako čisti.

Upotpuniti osvetljenje krevetnog dela zidnim svetiljkama je trend koji postaje sve popularniji, jer oslobađa noćne ormariće, bolje iskorištavajući prostor. Ove svetiljke, sa krakom harmonike, imaju industrijski prizvuk koji daje mnogo šarma i, pored toga, veoma su praktične, jer ih možete prilagoditi prema vašim potrebama.


gamespirit/iStock/Getty Images Plus via Getty Images